Ο Τραμπ απέλυσε μέσω… Twitter την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διευκρίνισε, και πάλι μέσω Twitter, ότι ο Κέβιν ΜακΑλίναν, νυν διευθυντής της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων, θα αναλάβει μεταβατικός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας.
Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, η Κίρστεν Νίλσεν, αποχωρεί από τον θώκο, ανήγγειλε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter την Κυριακή, καθώς ο Λευκός Οίκος συνεχίζει την αναδιαμόρφωση της πολιτικής που ασκεί ως προς το μεταναστευτικό ζήτημα.
Δεν είναι σαφή τα αίτια
Την πληροφορία ότι η Νίλσεν επρόκειτο να υποβάλει την παραίτησή της μετέδωσε, λίγη ώρα πριν ο Τραμπ επισημοποιήσει την εξέλιξη, το CBS News, σύμφωνα με το οποίο δεν ήταν σαφές εάν η αποχώρησή της θα γινόταν οικειοθελώς.
Secretary of Homeland Security Kirstjen Nielsen will be leaving her position, and I would like to thank her for her service….
Σε άλλο tweet, ο Τραμπ διευκρίνισε ότι ο Κέβιν ΜακΑλίναν, νυν διευθυντής της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (Customs and Border Protection, CBP), θα αναλάβει μεταβατικός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας.
….I am pleased to announce that Kevin McAleenan, the current U.S. Customs and Border Protection Commissioner, will become Acting Secretary for @DHSgov. I have confidence that Kevin will do a great job!
Η 46χρονη Νίλσεν ανέλαβε τον θώκο τον Δεκέμβριο του 2017. Τέθηκε επικεφαλής υπουργείου με ευρείες αρμοδιότητες, το οποίο εντέλλεται να εφαρμόσει ορισμένες από τις πλέον αμφιλεγόμενες πολιτικές της κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ: από το σχέδιό του για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ως τον διαχωρισμό των ανήλικων μεταναστών από τις οικογένειές τους.
Στο στόχαστρο των Δημοκρατικών
Στόχος των πολιτικών αυτών ήταν να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται παράτυπα στις ΗΠΑ από το Μεξικό και κράτη της κεντρικής Αμερικής.
Η Νίλσεν είχε επικριθεί έντονα από τους Δημοκρατικούς και βρέθηκε αντιμέτωπη με σκληρά ερωτήματα στο Κογκρέσο.
Ο Τραμπ επιμένει ότι οι αφίξεις μεταναστών στα νότια σύνορα της χώρας του αποτελούν κατάσταση «έκτακτης ανάγκης».
Πρόσφατα, απείλησε να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό, ή τμήματά τους, εάν το Κογκρέσο δεν προωθήσει τροποποιήσεις στη νομοθεσία προκειμένου να κλείσουν αυτά που ο ίδιος αποκαλεί «παραθυράκια» υπέρ των μεταναστών.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας