Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πιτίνο: «Αφήσαμε ένα σουτ να κρίνει το ματς»

Πιτίνο: «Αφήσαμε ένα σουτ να κρίνει το ματς»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως έκανε τη σωστή επιλογή στο τέλος του αγώνα με τη Ρεάλ.

Ο Ρικ Πιτίνο στήριξε την επιλογή του να μην γίνει φάουλ στην τελευταία επίθεση της Ρεάλ και στάθηκε στα στοιχεία που μπορούσε να ελέγξει η ομάδα του για να πάρει την νίκη.

«Ήταν μία άσχημη ήττα. Αφήσαμε την τύχη και ένα σουτ να ορίσει το παιχνίδι. Δεν θεωρώ ότι μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερο πρώτο δεκάλεπτο. Μετά επιστρέψαμε στο μοτίβο να κοιτάζουν τέσσερις έναν παίκτη.

Σκοράραμε 13 και 14 πόντους. Χάσαμε χρυσή ευκαιρία και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιον παρά τους εαυτούς μας» σχολίασε αρχικά ο 66χρονος προπονητής στην συνέντευξη τύπου.

Για την τελευταία φάση: «Σκεφτήκαμε να κάνουμε φάουλ. Σε τέτοιες καταστάσεις, όταν παίζεις τέτοια άμυνα δεν μπορείς να ρωτάς κάτι τέτοιο με αυτό το σουτ. Ο παίκτης κυριολεκτικά πέταξε την μπάλα στον ουρανό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την άμυνα της ομάδας μου. Πραγματικά δεν θα σκεφτόμουν κάτι τέτοιο. Δεν έχω αμφιβολίες για την τελευταία άμυνα. Αφήσαμε ένα τυχερό σουτ να γίνει παράγοντας της νίκης».

Για την ψυχολογία: «Είναι επαγγελματίες παίκτες. Με το καλάθι στην ΤΣΣΚΑ δεν μας βοήθησε στην ψυχολογία. Χάσαμε ένα παιχνίδι εκτός έδρας με τυχερό σουτ, κερδίσαμε ένα παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο. Αν κάνουμε αυτές τις επιλογές δεν θα μπούμε στα πλέι οφ».

Για το φάουλ: «Αν ήμασταν τρεις πόντους μπροστά θα κάναμε ένα φάουλ. Έπαιξε σπουδαία άμυνα. Πρέπει να καταλάβετε. Το παιχνίδι κρίθηκε με ένα σουτ. Το παιχνίδι χάθηκε γιατί δεχτήκαμε τέσσερις αιφνιδιασμούς, χάναμε την μπάλα στα ριμπάουντ. Αυτά τα στοιχεία μπορείς να τα ελέγξεις.

Ένα τέτοιο μη κανονικό σουτ δεν μπορείς να το ελέγξεις. Αναγκάσαμε την τρίτη καλύτερη επίθεση και την πρώτη καλύτερη άμυνα να έχει 37% δίποντα και 33% τρίποντα. Αν σκοράραμε τα σουτ θα κερδίζαμε.

Στο επόμενο παιχνίδι θα δείτε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός, ο προπονητής, το σκάουτινγκ. Είμαστε στους «16» και θέλουμε ένα ματς για να μπούμε στα πλέι οφ. Τώρα θα δείξουμε ποιοι είμαστε. Αν χάσουμε δύο σερί ματς εντός έδρας δεν αξίζουμε να βρισκόμαστε εκεί. Αν νικήσουμε θα είναι ένα φοβερό επίτευγμα».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024