«Η εισαγγελική πρόταση για τον Κορκονέα ανοίγει τον δρόμο της ατιμωρησίας»
Την καταδίκη των δυο κατηγορουμένων ειδικών φρουρών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου όπως και πρωτόδικα, ζητούν οι δυο συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του αδικοχαμένου μαθητή, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος
«Προκλητική πρόταση για τους υπαιτίους της εν ψυχρώ δολοφονίας» του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που επαναφέρει την ατιμωρησία, χαρακτήρισαν οι συνήγοροι της οικογένειας Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος την πρόταση του Εισαγγελέα για μετατροπή της κατηγορίας στον Επαμεινώνδα Κορκονέα από ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο σε ενδεχόμενο δόλο, και για απαλλαγή του Βασίλη Σαραλιώτη,
Σε κοινή δήλωσή τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αναφέρονται στην πρόταση που έκανε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Λαμίας ο εισαγγελέας της έδρας ζητώντας την μετατροπή του κατηγορητηρίου για τον Επ. Κορκονέα (ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο) αλλά και για αθώωση του έτερου κατηγορούμενου της υπόθεσης Βασίλη Σαραλιώτη. Οι δυο συνήγοροι επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη πρόταση του εισαγγελέα, αν γίνει δεκτή από το δικαστήριο ανοίγει το δρόμο της ατιμωρησίας.
Ολόκληρη η δήλωση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής έχει ως εξής:
«Στις 14 Μαρτίου και στις 26 Μαρτίου θα αγορεύσουμε για την υποστήριξη της κατηγορίας και την καταδίκη των υπαιτίων της εν ψυχρώ δολοφονίας του 15χρονου αγοριού από τους 2 ειδικούς φρουρούς.
Η Εισαγγελική πρόταση, δυστυχώς, κινήθηκε στην παράδοση του «θύματος που χτύπησε στην πορεία της βολίδας». Τέτοιες προκλητικές προτάσεις και προκλητικές αποφάσεις οπλίζουν το χέρι κάθε επόμενου αστυνομικού που θα πυροβολήσει πολίτη. Αλλά και επιβραβεύουν όσους συνωμότησαν για τη συσκότιση και τη συγκάλυψη, παραποίησαν βίντεο, παρενέβησαν σε αυτοψίες, ψευδόρκησαν αποδεδειγμένα, κατασκεύασαν στοιχεία. Η αστυνομική βία, συχνά δολοφονική, δεν θα σταματήσει όσο βασιλεύει η ατιμωρησία.
Η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για Κορκονέα-Σαραλιώτη έσπασε την μακρά παράδοση ατιμωρησίας. Και η μετατροπή της κατηγορίας σε άμεσο δόλο, από ενδεχόμενο, αποκατέστησε τους κανόνες της λογικής και το αίσθημα δικαίου.
Η σημερινή εισαγγελική πρόταση, αν γίνει δεκτή, ανοίγει το δρόμο για την επαναφορά της ατιμωρησίας.
Εμείς ζητούμε την καταδίκη των υπαιτίων, όπως πρωτοδίκως.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας