Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρόταση - βόμβα για τον Επ. Κορκονέα: Θα «σπάσουν» τα ισόβια;

Πρόταση – βόμβα για τον Επ. Κορκονέα: Θα «σπάσουν» τα ισόβια;

Ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας που βαρύνει τον βασικό κατηγορούμενο από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη

Με μια πρόταση – βόμβα, που ενδεχομένως να οδηγήσει σε «σπάσιμο» των ισοβίων για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, προχώρησε η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας που βαρύνει τον βασικό κατηγορούμενο από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε, εφόσον αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Κορκονέα να σπάσουν τα ισόβια και σε λίγα χρόνια να βγει από τη φυλακή.

ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα Βαγγέλης Ανδρούλας τόνισε πως η πρόταση του κύριου εισαγγελέα έδωσε απαντήσεις σε ζητήματα που απασχόλησαν το δικαστήριο όλο αυτό το διάστημα.

Η διαδικασία ξεκίνησε με διευκρινιστικές ερωτήσεις προς τον Βασίλη Σαραλιώτη και στη συνέχεια άρχισε η αγόρευση του κύριου εισαγγελέα που μεταξύ των άλλων είπε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και πυροβόλησε βρισκόμενος σε κατάσταση θυμού. «Αποδεικνύεται πως δεν υπήρχε άμεσος δόλος να σκοτώσει τα άτομα που ήταν απέναντί του» επεσήμανε και πρόσθεσε πως ο Γρηγορόπουλος ήταν ο άτυχος της στιγμής.

«Οι υπόλογοι εξακολουθούν να μη λένε την αλήθεια και προσπαθούν να συγκαλύψουν την πραγματικότητα», είπε μεταξύ των άλλων ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος χαρακτηρίζοντας αντιφατική την πρόταση του κύριου εισαγγελέα.

Για τον έτερο των κατηγορουμένων Βασίλη Σαραλιώτη ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του θεωρώντας ότι δεν έχει καμία συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Απέχει ο ψυχικός κόσμος του πρώτου και του δευτέρου κατηγορούμενου. Ο πυροβολισμός προέκυψε εντελώς ξαφνικά από τον Επ. Κορκονέα και ο δεύτερος κατηγορούμενος δε θα μπορούσε να τον αποτρέψει. Το συμβάν είναι εντελώς συγκυριακό, συμπτωματικό, συμβάν ανοησίας θα το χαρακτήριζα… Δεν υπάρχει συνέργεια».

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η απολογία του Βασίλη Σαραλιώτη που επέμεινε ότι λυπάται και ότι δεν έχει καμία ευθύνη ή συμμετοχή. Ομοίως απαντώντας στην έδρα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επανέλαβε ότι νιώθει λύπη και συντριβή για ότι συνέβη.

Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 14 Μαρτίου, όταν και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων. Επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση εντός Μαρτίου είναι στις 26, ωστόσο φαίνεται αρκετά απίθανο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024