Χανιά: Ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία
Σοβαρές ζημιές προκάλεσε στην Κρήτη και δη στα Χανιά η κακοκαιρία «Χιόνη», με δηλώσεις στις οποίες τονίζουν την ανάγκη της άμεσης αποκατάστασης των ζημιών να κάνουν τόσο κυβερνητικά στελέχη όσο και η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη
Σοβαρές ζημιές προκάλεσε στην Κρήτη και δη στα Χανιά η κακοκαιρία «Χιόνη», με δηλώσεις στις οποίες τονίζουν την ανάγκη της άμεσης αποκατάστασης των ζημιών να κάνουν τόσο κυβερνητικά στελέχη όσο και η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, βρέθηκαν στα σημεία όπου υπήρξαν τα περισσότερα προβλήματα, τονίζοντας ότι θα κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών.
Όπως δήλωσε κατά την επίσκεψη του στις πληγείσες περιοχές ο Γιωργος Σταθάκης, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι η μεγαλύτερη καταστροφή που εχει υποστεί ο νομός. Μιλάμε για πολύ μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου. Συνεπώς πρέπει να γίνουν γρήγορα βήματα. Το πρώτο βήμα είναι η ακριβής καταγραφή όλων των ζημιών με τεχνική επάρκεια και από εκεί και πέρα θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να βρεθούν οι πόροι και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης».
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σημείωσε ότι «Γίνονται ήδη κάποιες άμεσες ενέργειες και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολική αποκατάσταση. Για μια ακόμα φορά βγαίνει στην επιφάνεια το θέμα του καθαρισμού ποταμών και χειμάρρων από φερτά υλικά και δέντρα». Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Πολάκης τα φαινόμενα ήταν ακραία, ωστόσο όπως ανέφερε, και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις συνέτειναν ώστε τα προβλήματα να είναι περισσότερα.
Την ανάγκη να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές από την τελευταία κακοκαιρία στα Χανιά, επεσήμανε και η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη. Ο κ. Βουλγαράκης ενημέρωσε την κυρία Μπακογιάννη για την κατάσταση στον νομό, με την βουλευτή της ΝΔ να κάνει λόγω για μια πρωτοφανή καταστροφή.
«Αυτή τη στιγμή αυτό που χρειάζεται είναι άμεση παρέμβαση. Να προκηρυχτούν το ταχύτερο δυνατό τα έργα που απαιτούνται», επεσήμανε η κ Μπακογιάννη, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης του ΕΛΓΑ για τους πληγέντες από την κακοκαιρία αγρότες. «Είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Εγώ καλώ την κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα» είπε η κυρία Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι και η ίδια θα συμβάλει με παρεμβάσεις της στην προσπάθεια για αποκατάσταση των ζημιών. Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη και οι δήμοι να ενεργοποιήσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις με στόχο να τους δοθούν άμεσα αποζημιώσεις.
- Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]
- Τραμπ: Πολύ κοντά η συμφωνία με το Ιράν, θα ανοίξει το Ορμούζ – Ιράν: Διαλύσαμε τις ψευδαισθήσεις των ΗΠΑ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 24 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ με άσκηση των πεζοναυτών στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας [βίντεο]
- Παπανικολάου: «Εστιάζουμε στο πώς θα είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει και όχι οι άλλοι»
- «Ο Νονός» επιστρέφει για να μας διηγηθεί την ιστορία της Κόνι Κορλεόνε
- Μπάγερν Μονάχου – Στουτγκάρδη 3-0: Ιστορικό χατ-τρικ του Κέιν και νταμπλ! (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)








![Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/paraliaki-315x220.jpg)






















![Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ με άσκηση των πεζοναυτών στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/us-embassy-caracas-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442