Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω ανοδικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05, διαμορφώνεται στις 618,93 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,32%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,18 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,40%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,64%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (+3,74%), της Πειραιώς (+2,21%), της Εθνικής (+1,77%) και της Eurobank(+1,13%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (-1,87%) και της Σαράντης (-1,40%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών(+2,23%) και Τροφίμων(+0,53%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης του Πετρελαίου (-0,39%).
Ανοδικά κινούνται 17 μετοχές, 18 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Παϊρης+10,00% και Creta Farms +7,65%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Νάκας-3,23% και ΟΛΘ-3,22%.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.