Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από το Καραϊσκάκης στο Κoλοκοτρώνης

Από το Καραϊσκάκης στο Κoλοκοτρώνης

Σε ένα ματς που το τελευταίο που έλειψε από τον ΠΑΟΚ ήταν ο Πρίγιοβιτς. Στο κακό του πρώτο ημίχρονο ήταν η αδυναμία των χαφ να κόβουν τις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων

Τις 14 νίκες σε 15 παιχνίδια έφτασε ο ΠΑΟΚ. Κι αν ψάξεις να βρεις τις δύο πλέον σημαντικές, η πρώτη ήταν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης κι η δεύτερη στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης χθες στην Τρίπολη. Δύο διπλά τίτλου. Εξάποντο το πρώτο, που ανοίγει την ψαλίδα της διαφοράς στο +8, διπλό σφραγίδας τίτλου το δεύτερο. Και στην τελική όπως ο σέρβος σκόρερ Πρίγιοβιτς δεν είχε την παραμικρή συμβολή στο διπλό του Καραϊσκάκης, έτσι και χθες η απουσία του δεν είχε την παραμικρή συνέπεια για την ομάδα. Κι όπως στο ένα παιχνίδι, έτσι και στο άλλο, αυτός που υπόγραψε φαρδιά – πλατιά τις δύο αυτές νίκες τίτλου ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης (φωτογραφία κάτω). Ηταν αυτός που κατέβασε τα ρολά στο κακό πρώτο 45λεπτο των επίδοξων πρωταθλητών. Αφού ο ΠΑΟΚ το ξεπέρασε χωρίς συνέπειες, μίλησε η κλάση του αρχηγού.

Ψυχρολουσία

Με εκτέλεση φάουλ – ζωγραφιά στο 65′ ο Βιεϊρίνια, άνοιξε το σκορ και τον δρόμο για την ιδιαίτερα σημαντική αυτή νίκη. Που οριστικοποιήθηκε τέσσερα λεπτά αργότερα όταν Πέλκας και Μπίσεσβαρ έβαλαν την μπάλα κάτω κι ο Μαουρίσιο την έστειλε για δεύτερη φορά στα δίχτυα. Σε ένα ματς που το τελευταίο που έλειψε από τον ΠΑΟΚ ήταν ο Πρίγιοβιτς. Στο κακό του πρώτο ημίχρονο ήταν η αδυναμία των χαφ να κόβουν τις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων. Επιθετικά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη βρήκε την άκρη. Μία νίκη τίτλου, αλλά και ψυχολογίας. Στο πρώτο ματς πρωταθλήματος χωρίς τον σέρβο σκόρερ επιστρέφει από την αφιλόξενη και δυσκολοκατάβλητη Τρίπολη με το εμφατικό 3-0. Ψυχρολουσία για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Πολύ κακός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κατακόρυφα ανεβασμένος στην επανάληψη, βάζει την Ξάνθη που είχε προηγηθεί στα δίχτυα. Σε είκοσι λεπτά (48′, 68′) το γυρίζει, αλλά την πάτησε στο 97′.

Σοβαρότητα

Κάπου προπονητής και ομάδα πήγαν να παίξουν με το χρονόμετρο και προέκυψε η ισοφάριση στο 97′. Η απειρία των Μαυρομμάτη – Χατζηγιοβάνη έφερε τα ατομικά λάθη που έφεραν την ισοφάριση και το τελικό 2-2. Το παιχνίδι στη Λιβαδειά κράτησε επτά λεπτά. Οσο χρειάστηκε δηλαδή για τον Ολυμπιακό να ανοίξει το σκορ. Ο on fire Φορτούνης (φωτογραφία πάνω) άλλαξε την μπάλα με τον Γκερέρο, πάτησε περιοχή, σκόραρε και τέλος. Ο Ολυμπιακός μπήκε ευθύς εξαρχής στο γήπεδο με διάθεση, αποφασιστικότητα και σοβαρότητα. ΟΚ, η διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων είναι τεράστια. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα αυτού του είδους τα (εκτός έδρας) παιχνίδια είναι εύκολα. Εύκολα τα κάνεις εσύ με την απόδοσή σου. Οπως στην προκειμένη περίπτωση ο Ολυμπιακός. Με ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Που για μία ακόμα φορά ωστόσο για τους Ερυθρόλευκους, δεν είχε το ανάλογο αντίκρισμα στο ταμπλό. Δύο μόλις γκολ για 2Ο τελικές.

Καπάκι

Επί ξηρού ακμής βρίσκεται ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Θα συμβεί το «ατύχημα» απόψε στα Γιάννινα; Αν όχι, καπάκι έρχεται την Κυριακή το ζόρικο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ. Αν ξεπεραστούν αυτοί οι σκόπελοι, στις 26 του μήνα υπάρχει το Πανιώνιος – ΑΕΚ για να φτάσουμε στις 3 Φεβρουαρίου και στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. Εχοντας μεσολαβήσει οι υποχρεωτικές εντός έδρας νίκες με Κισσαμικό – Λεβαδειακό. Σε αυτό το τεντωμένο σκοινί καλείται να βαδίσει ο Ουζουνίδης. Και χωρίς να δίχτυ ασφαλείας. Χάνεις – γκρεμίζεσαι – πέφτεις – απολύεσαι. Ποτέ κανείς προπονητής δεν επιβίωσε, όταν η δουλειά πήγε «παιχνίδι με παιχνίδι». Μία, δύο, τρεις, θα έρθει η στραβή και τέλος. Νόμος. Στη προκειμένη περίπτωση, έχουν ενδιαφέρον τα ντεσού. Η διαχείριση του θέματος. Αμέσως μετά το 1-1 στα Χανιά με την τελευταία ομάδα της Β’ Εθνικής, κοινή ήταν η διαπίστωση, των ρεπόρτερς, ότι η κατάσταση για τον προπονητή της ΑΕΚ είναι μη αναστρέψιμη.

Αυτοφωράκιας

Για να προκύψει η διαρροή, ότι ο διοικητικός ηγέτης «στηρίζει τον εβρίτη τεχνικό, αλλά, παράλληλα, θέλει να δει και τα αποτελέσματα. Θεωρεί ότι δεν είναι το σωστό τάιμινγκ για αλλαγή προπονητή, περιμένει να δει μία άλλη εικόνα, αν και σε περίπτωση κάποιας βαριάς ήττας στη συνέχεια τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί». Κι είναι γνωστό όταν μεσολαβεί «αλλά» σβήνεις ό,τι προηγείται και δίνεις βάση σε αυτά που ακολουθούν. Συγγνώμη όμως, αλλά αυτή (και δημοσιοποιημένη μάλιστα) η πρακτική παραπέμπει σε δεκαετία ’70. Αντε ’80. «Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τον προπονητή, αλλά αν η ομάδα χάσει απόψε στα Γιάννινα, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς». Συγγνώμη, για δεύτερη φορά, αλλά ο ρόλος που έχει ανατεθεί πλέον στον Μαρίνο Ουζουνίδη, δεν είναι του προπονητή. Είναι του αυτοφωράκια. Εχουμε βρει αυτόν που θα πληρώσει. Και περιμένουμε την πρώτη στραβή για να υποστεί τις συνέπειες.

Ανεργος

Δικαίωμά τους στη ΑΕΚ να αλλάξουν προπονητή. Και δεν έχουνε να δώσουνε πουθενά λογαριασμό. Τα δείγματα δουλειάς του Ουζουνίδη άλλωστε δεν είναι για να τον κρατάς. Με τον άνεργο Μανόλο Χιμένεθ να έχει δηλώσει «είμαι διαθέσιμος», η λύση είναι μπροστά στα μάτια τους. Η κουβέντα γίνεται για το άκομψο της μεθόδευσης. Δεν θέλαμε να τον διώξουμε. Τα αποτελέσματα μας υποχρέωσαν. Λες και υπάρχει δεύτερο κριτήριο.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024