Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρώμικος πόλεμος εναντίον της σταρ των Δημοκρατικών

Βρώμικος πόλεμος εναντίον της σταρ των Δημοκρατικών

Μπαράζ επιθέσεων με fake news και ψεύτικες φωτογραφίες έχει να αντιμετωπίσει η 29χρονη Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, η νεότερη εκλεγμένη νομοθέτης στην ιστορία του αμερικανικού Κογκρέσου

Είναι μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ μόλις μία εβδομάδα και ήδη έχει περισσότερους followers στο Twitter από τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής και τον επικεφαλης της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών μαζί.

Ένα παλιό βίντεο από την εποχή που ήταν φοιτήτρια στο οποίο χόρευε σε μια ταράτσα, εμφανίστηκε ως προσπάθεια να αμφισβητηθεί, όμως γρήγορα έγινε viral παίρνοντας αποθεωτικά σχόλια. Το βίντεο – απάντηση που ανήρτησε εκείνη να χορεύει το κλασικό τραγούδι της Motown της δεκαετίας του ’70 «War» στους διαδρόμους του Κογκρέσου έκανε περισσότερα από 20 εκατομμύρια views.

Η Ουάσιγκτον αυτές τις μέρες κινείται στους ρυθμούς της Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ – πώς αλλιώς να περιγράψεις το γεγονός ότι όλα τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα σε αυτή την 29χρονη βουλευτή που έγινε η νεότερη εκλεγμένη νομοθέτης στην ιστορία του Κογκρέσου και αποτελεί το νέο αστέρι του Δημοκρατικού Κόμματος. Αμέσως μετά την ορκωμοσία της, η βουλευτής της Νέας Υόρκης εμφανίσθηκε στο πιο δημοφιλές τηλεοπτικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα, το «Sixty Minutes» και η πρότασή της να επιβληθεί φόρος 60% – 70% για εισοδήματα άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες.

Η δημοτικότητα της νεαρής με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο είναι μεγάλη και γι’ αυτό ο βρώμικος πόλεμος έχει ήδη αρχίσει εναντίον της. Η συντηρητική ιστοσελίδα «Daily Caller» δημοσιοποίησε μια ψεύτικη φωτογραφία της πολιτικού γυμνής σε μια μπανιέρα.

Η φωτογραφία έδειχνε τα γυμνά πόδια μιας γυναίκας μέσα στην μπανιέρα και ο τίτλος από πάνω έγραφε: «Ιδού η φωτογραφία που κάποιοι περιγράφουν ως τη γυμνή σέλφι της Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ». Στην πραγματικότητα, η φωτογραφία κυκλοφορούσε ήδη στο Ιντερνετ εδώ και έναν μήνα και κάποιος είχε αναφέρει πως πρόκειται για τη βουλευτή.

Η Οκάσιο-Κορτέζ έγραψε στο Twitter χθες ότι η χρήση μιας ψεύτικης εικόνας από ένα μεγάλο ΜΜΕ της συντηρητικής παράταξης δείχνει πως «οι γυναίκες σε θέσεις εξουσίας υπόκεινται σε εξονυχιστικό έλεγχο. Τελεία».

Πρόσθεσε ότι οι Ρεπουμπλικανοί «βγάζουν αφρούς από το στόμα» από τη στιγμή που ορκίσθηκε, ενώ επέκρινε και τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» επειδή έστειλε έναν ρεπόρτερ «στο σπίτι συγγενών του συντρόφου μου, προτείνοντάς τους να πουν ιστορίες» για εκείνην έναντι αμοιβής. Αργότερα επανήλθε και αναφέρθηκε στην «αηδιαστική συμπεριφορά των συντηρητικών ΜΜΕ».

Η Αλεξάντρια εκτοξεύθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούνιο όταν κέρδισε στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος τον επί 20 χρόνια βουλευτή του κόμματος. Πήρε λοιπόν το χρίσμα του κόμματος για να διεκδικήσει την 14η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, όπου περιλαμβάνονται περιοχές του Μπρονξ και του Κουίνς.

Κέρδισε την έδρα στις εκλογές του Νοεμβρίου και έγινε το σύμβολο της νέας γενιάς του Δημοκρατικού Κόμματος, με μια πιο αριστερή ματιά, καθώς είχε δουλέψει και στην προεκλογική εκστρατεία του Μπέρνι Σάντερς, του αυτοαποκαλούμενου «σοσιαλιστή» Δημοκρατικού γερουσιαστή του Βερμόντ.

Για τους Ρεπουμπλικανούς η νεαρή που εργαζόταν ως σερβιτόρα για να πληρώσει τις σπουδές της αποτελεί πλέον στόχο. Η Αλεξάντρια έδωσε συνέντευξη στο συντηρητικό δίκτυο Fox News και δέχθηκε από τους θεατές του καναλιού κριτική για όλα: για το νεαρό της ηλικίας της, για το ντύσιμό της και για το πόσο μπορεί να είναι αξιόπιστη.

Μια ιστορία που βρήκε απήχηση σε πολλούς Αμερικανούς, δηλαδή το ότι μετά την εκλογή της δήλωσε πως δεν μπορεί να μετακομίσει ακόμα στην Ουάσιγκτον διότι δεν έχει τα πολλά λεφτά που απαιτούνται για να βρει σπίτι εκεί, έγινε αντικείμενο χλεύης από τους Ρεπουμπλικανούς που ρωτούσαν πώς, αφού δεν έχει χρήματα, ντύνεται με τόσο καλά ρούχα.

Εκείνη μπαίνει στον κόπο να απαντά σε κάθε αντίδραση και πρόσφατα ξενάγησε τον δημοσιογράφο Αντερσον Κούπερ στο ταπεινό σπίτι στο οποίο μεγάλωσε, αναφέροντας ότι για να μπορέσουν να μείνουν εκεί, η μητέρα της «καθάριζε τουαλέτες». Οι αναλυτές θεωρούν πως η αμεσότητά της μπορεί να φέρει κοντά στο Δημοκρατικό Κόμμα νέους που μέχρι τώρα δεν ασχολούνταν με την πολιτική.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024