Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, στους σαράντα εννέα μετανάστες οι οποίοι, εδώ και δυο εβδομάδες, βρίσκονται στα δυο σκάφη των μη κυβερνητικών οργανώσεων Sea Watch και Sea Eye, στην κεντρική Μεσόγειο.
«Η Μάλτα ας επιτρέψει άμεσα στα ανήλικα και στις γυναίκες να αποβιβαστούν και ας τους στείλει στην Ιταλία, θα τους υποδεχθούμε», τόνισε ο ιταλός υπουργός, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός του κινήματος Πέντε Αστέρων.
Πρόσθεσε, δε, ότι «η Ιταλία είναι και πάλι έτοιμη να δώσει ένα μάθημα ανθρωπιάς σε όλη την Ευρώπη». «Όταν τα ανήλικα και οι γυναίκες θα έχουν αποβιβαστεί, θα μιλήσουμε τηλεφωνικά με όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της Ένωσης, και θα τους αναγκάσουμε να σεβαστούν τις ποσοστώσεις που προβλέπονται για κάθε κράτος», ολοκλήρωσε ο Ντι Μάιο.
Πρόκειται για αλλαγή στάσης της ιταλικής κυβέρνησης, η οποία, μέχρι τώρα, δια στόματος του υπουργού Εσωτερικών και γραμματέα της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι επέμενε ότι η χώρα δεν επρόκειτο να υποδεχθεί κανέναν από τους μετανάστες που βρίσκονται στα σκάφη των ΜΚΟ.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας