Δ/ντης Γεωδυναμικού: Κρύβει κινδύνους το ηφαίστειο της Σαντορίνης
Στο τσουνάμι της Ινδονησίας αλλά και στους κινδύνους που κρύβει η Σαντορίνη αναφέρθηκε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Στο τσουνάμι της Ινδονησίας αλλά και στους κινδύνους που κρύβει η Σαντορίνη αναφέρθηκε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Μιλώντας στον Realfm ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως «θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας στην περιοχή δια της ενημέρωσης, να είναι μακριά από τις ακτές, αφού υπηρχε δραστηριότητα του ηφαιστείου».
«Για μια ακόμη φορά την πλήρωσε ο φτωχός κοσμάκης. Να το πω απλά. Σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν προκαλείται το τσουνάμι από σεισμό αλλά από υποθαλάσσια ηφαιστειακή έκρηξη πρέπει να πούμε για να είμαστε δίκαιοι ότι δεν υπάρχουν παγκοσμίως συστήματα για έγκαιρη προειδοποίηση. Τα συστήματα που έχουν αναπτυχθεί βασίζονται στο σεισμό», συμπλήρωσε.
«Είναι ένας ύπουλος εχθρός αυτός. Δεν το βλέπουμε στην επιφάνεια αλλά συμβαίνει στον βυθό»”, κατέληξε, για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και για τη Σαντορίνη.
«Όπου υπάρχουν ενεργά υποθαλάσσια ηφαίστεια υπάρχει το ίδιο πρόβλημα και ισχύει και για τον Ελλαδικό χώρο. Το ηφαίστειο της Σαντορίνης κρύβει δύο κινδύνους. Ένα η Καμένη μέσα στην καλδέρα και ο Κολούμπος μεταξύ Σαντορίνης και Ίου, υποθαλάσσια και τα δύο», σχολίασε.

- Η Λίλι Κόλινς ανακοίνωσε από τη Μύκονο ότι ο 6ος κύκλος του Emily in Paris θα είναι και ο τελευταίος
- BHMAGAZINO: Αποκλειστική συνέντευξη του Εντγκάρδο Οσόριο, ιδρυτή του παγκόσμιου fashion brand Aquazurra
- Η εξομολόγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε για την Αθλέτικ Μπιλμπάο
- Πορτογαλία: Συνελήφθη η μητέρα που εγκατέλειψε τα δύο παιδιά της σε δάσος
- ΗΠΑ: Εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τενεσί αναβάλλεται επειδή δεν βρέθηκε φλέβα, άλλη στη Φλόριντα έγινε κανονικά
- Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Άμεση παρέμβαση του Αρείου Πάγου, επανεξετάζεται η αποφυλάκιση του
- Για δέκατη φορά σε Final Four ο Κώστας Παπανικολάου
- Βουλή: Αποφεύγει την εξεταστική η κυβέρνηση επικαλούμενη «εθνική άμυνα και εξωτερική πολιτική» – Σε εξέλιξη η συζήτηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442