Κύργιος: «Βλέπω ψυχολόγους, ξέρω τι θέλω και τι πρέπει να κάνω»

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας σε συνέντευξή του στη Brisbane Times μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα τα αντιμετωπίσει
Κύργιος: «Βλέπω ψυχολόγους, ξέρω τι θέλω και τι πρέπει να κάνω» | in.gr

Είναι ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος. Ενας τενίστας που έχει ταλέντο για να φτάσει στην κορυφή, αλλά η συμπεριφορά του και η νοοτροπία του τον κρατάνε πίσω.

Ο λόγος για τον Νικ Κύργιο, ο οποίος μετά την τραγική περσινή σεζόν και τα συνεχόμενα παραπτώματα δείχνει έτοιμος να αφήσει πίσω του τα… βαρίδια του παρελθόντος και να κάνει μια νέα αρχή. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας τον τελευταίο καιρό επισκέπτεται ψυχολόγους και όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στη Brisbane Times βρήκε τι φταίει για τα ξεσπάσματά του, αλλά και τον τρόπο για να τα αντιμετωπίσει. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται σε λιγότερα τουρνουά και θα ασχολείται περισσότερο με το ίδρυμα που έχει δημιουργήσει: το NK Foundation.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Νιώθω να έχω βρει τι λειτουργεί με μένα. Τα πολλά ταξίδια μακριά από το σπίτι, το να αγωνίζομαι σε τουρνουά που δεν είναι απαραίτητο και το να συγκεντρώνομαι σε πράγματα που προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν τόσο, ήταν αυτό που έπαιρνε όλη την ενέργειά μου. Βρέθηκα σε πολύ δύσκολες φάσεις αυτή τη χρονιά, όταν ταξίδευα. Ξέρω πως πρέπει να αντιμετωπίσω ένα λιγότερο βαρύ πρόγραμμα. Να είμαι μόνο σε εκείνα τα τουρνουά που με ενδιαφέρουν πραγματικά και να αφιερώνω τον υπόλοιπο χρόνο μου στο NK Foundation. Τότε νομίζω θα είμαι πολύ καλύτερα ψυχολογικά. Στο τέλος της ημέρας, αυτό έχει σημασία», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Βλέπω ψυχολόγους και προσπαθώ να βελτιώσω την πνευματική μου υγεία. Νομίζω πως ωριμάζω σαν άνθρωπος. Έπρεπε να καθίσω κάτω και να δω τι με κάνει χαρούμενο αυτά τα χρόνια. Και νιώθω πολύ ξεχωριστά που έχω το ίδρυμα. Άνοιξα τα μάτια μου και είδα παιδιά που δεν έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Θέλω να τους δώσω αυτή την ευκαιρία. Τότε θα είμαι χαρούμενος».