Ζυμαρικά με πέστο μαϊντανού
Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του μαϊντανού δε χάνονται, καθώς η σάλτσα δε θέλει βράσιμο
Υλικά για 5 μερίδες
1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)
100 γρ. παρμεζάνα
1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κουκουνάρι
Πιπέρι και λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο στο νερό και τα σουρώνετε. Παράλληλα, πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα φύλλα του μαϊντανού, τα οποία έχετε πλύνει και στεγνώσει καλά, το κουκουνάρι, που προηγουμένως έχετε καβουρντίσει ελαφρά, το σκόρδο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια, ρίχνετε στο μείγμα την παρμεζάνα. Περιχύνετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα pesto και σερβίρετε.
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442