Ένωση Διπλωματών: Βαθιά προσβολή οι δηλώσεις Κοτζιά
Σε ανακοίνωση της η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων τονίζει ότι τέτοιες δηλώσεις «δημιουργούν την εσφαλμένη εντύπωση ότι υφίσταται μεγάλος αριθμός στελεχών του ΥΠΕΞ, που εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις,υπονομεύοντας το κύρος του Υπουργείου και πλήττοντας έτσι την εξωτερική πολιτική της χώρας».
Για «βαθιά προσβολή» κάνει λόγο η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, περί εμπλοκής Ελλήνων διπλωματών σε παράνομο κύκλωμα έκδοσης βίζας για ασυνόδευτα παιδιά.
Σε ανακοίνωση της η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων τονίζει ότι τέτοιες δηλώσεις «δημιουργούν την εσφαλμένη εντύπωση ότι υφίσταται μεγάλος αριθμός στελεχών του ΥΠΕΞ, που εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις,υπονομεύοντας το κύρος του Υπουργείου και πλήττοντας έτσι την εξωτερική πολιτική της χώρας».
Σημειώνει ακόμη πως στο υπουργείο Εξωτερικών «τα κρούσματα διαφθοράς είναι ελάχιστα και αφορούν μεμονωμένες περιπτώσεις», προσθέτοντας πως «η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων όλων των Κλάδων επιτελούν το έργο τους με ευσυνειδησία, αφοσίωση στο καθήκον και σεβασμό της νομιμότητας». «Είναι αυτονόητο», συνεχίζει η ανακοίνωση «ότι υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη εποπτεία και τον αυστηρό έλεγχο τήρησης της νομιμότητας από όλα τα στελέχη του ΥΠΕΞ».
Καταγγέλλει μάλιστα το «παράδοξο ότι, ενώ ο πρώην ΥΠΕΞ επαίρεται ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του επιδίωξε να καταπολεμήσει φαινόμενα διαφθοράς, στην πράξη, κατά την περίοδο αυτήν, αποδυναμώθηκε σημαντικά ο πρωταρχικός θεσμικός μηχανισμός ελέγχου και εποπτείας του Υπουργείου, ήτοι η Γενική Επιθεώρηση. Μεταξύ άλλων, λόγω μη πλήρωσης της θέσης του Γενικού Επιθεωρητή, δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί επιθεώρηση σε Πρεσβευτική Αρχή, τους τελευταίους δώδεκα μήνες τουλάχιστον».
Η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων καταλήγει επισημαίνοντας πως ο Διπλωματικός Κλάδος είναι υπερήφανος για τη μακρά παράδοση ήθους και αυταπάρνησης των μελών του, που επιτελούν την αποστολή τους συχνά σε δύσκολες συνθήκες και πάντα με γνώμονα τη διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων.
Τι είχε δηλώσει ο Κοτζιάς;
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, δε δίστασε να αποκαλύψει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του, παρέπεμψε στον εισαγγελέα 93 υποθέσεις παράνομου κυκλώματος έκδοσης βίζα σε ασυνόδευτα παιδιά, στις οποίες μάλιστα εμπλέκονταν και Έλληνες διπλωμάτες.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, τόνισε ότι οι βίζες σε ασυνόδευτα παιδιά συνάγεται εμπόριο οργάνων. Διευκρίνισε μάλιστα πως σχετικά με αυτό δε φέρει κανένα βάρος στη συνείδησή του, αφού ο ίδιος βοήθησε ώστε να σωθούν μερικές ψυχές.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας