Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σουφλέ με κουνουπίδι και τυριά

Σουφλέ με κουνουπίδι και τυριά

Ένας από τους πιο νόστιμους τρόπους να μαγειρέψετε το κουνουπίδι.

Υλικά για 6 μερίδες

1 1/2 κιλό κουνουπίδι

200 γραμ. γραβιέρα τριμμένη

200 γραμ. τυρί κρέμα

100 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη

Για την κρέμα

1 1/2 κιλό γάλα φρέσκο

6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ

3 αυγά χωρισμένα

1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

Αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίστε το κουνουπίδι και κόψτε το σε μπουκετάκια. Αφήστε τα σε λεκάνη με 1/4 φλ. ξίδι για 10 λεπτά. Ξεπλύνετέ τα και ζεματίστε τα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Βάλτε τα σε σουρωτήρι.

Για την κρέμα

Βάλτε σε κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ και το αλάτι και ανακατέψτε με σύρμα για να δέσει το μείγμα. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει κάπως. Προσθέστε έναν έναν τους κρόκους και ανακατέψτε γρήγορα, όπως επίσης και το γιαούρτι. Τέλος, χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέστε τα αναμειγνύοντας με κουτάλι με κοφτές κινήσεις. Σε λαδωμένο πυρέξ ρίξτε 2 κουτάλες κρέμα και στρώστε κοντά κοντά τα κομμάτια κουνουπίδι. Μοιράστε το τυρί κρέμα. Πασπαλίστε με τη γραβιέρα και περιχύστε με την υπόλοιπη κρέμα.

Πασπαλίστε με την παρμεζάνα και ψήστε το σουφλέ για 25-30 λεπτά στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο