Δικαστικές περιπέτειες για τον Μελανσόν
Υπόλογος για πλασματικές θέσεις απασχόλησης στο Ευρωκοινοβούλιο και διαφθορά ο Zαν Λυκ Μελανσόν, ο επικεφαλής της «Ανυπότακτης Γαλλίας». Για πολιτικό πραξικόπημα κάνει λόγο ο ίδιος και ρίχνει τα βέλη του στη δικαιοσύνη
Oι εξελίξεις γύρω από τον Ζακ Λυκ Μελανσόν, τον πρόεδρο του κινήματος «Ανυπότακτη Γαλλία» (La France insoumise), υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές και πολιτικό εκπρόσωπο μιας Αριστεράς που θέλει να ανακόψει την άνοδο του εθνολαϊκισμού στην Ευρώπη, σοκάρουν την κοινή γνώμη. «Δεν θα αφεθώ χωρίς αντίσταση» δήλωσε ίδιος ο Μελανσόν φθάνοντας σήμερα το μεσημέρι στην Κεντρική Υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη Ναντέρ έξω από το Παρίσι, όπου έχει κληθεί για να απολογηθεί για δύο υποθέσεις που εκκρεμούν εις βάρος του εδώ και ενάμισι χρόνο.
Πρόκειται για το θέμα της εικονικής απασχόλησης συνεργατών του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και για τους λογαριασμούς της εκλογικής του εκστρατείας. Παράλληλα 20 άτομα του κόμματός του απολογούνται από χθες για το ίδιο θέμα.
Θυελλώδης αστυνομική έρευνα σε βάρος του Μελανσόν
Για τον Μελανσόν όμως, «τον πρώτο των Ανυπότακτων» εκκρεμεί από χθες και μια νέα κατηγορία που του απήγγειλε η Εισαγγελία Παρισίων, για άσκηση βίας κατά εκπροσώπων της δημόσιας αρχής και αυτό ύστερα από τη θυελλώδη διπλή αστυνομική έρευνα που έγινε κατ’ αρχάς στο σπίτι του και στη συνέχεια στα γραφεία του κόμματος. Οργισμένος για την έρευνα στο σπίτι του ο Μελανσόν άρχισε να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του ανάμεσα στους αστυνομικούς και να ανεβάζει στο Facebook εικόνες, όπου φαίνεται να δηλώνει «μη μ´ αγγίζετε, είμαι ιερό πρόσωπο ως εκλεγμένος από το λαό».
Στη δεύτερη έρευνα στα γραφεία του κόμματος, ο Μελανσόν έφθασε με οπαδούς του σπρώχνοντας με ορμή κλειστή πόρτα για να έλθουν τελικά όλοι μαζί σε σύγκρουση με αστυνομικούς και τον εισαγγελέα. Η έρευνα γινόταν παρουσία του νομικού συμβούλου του κόμματος Μανουέλ Μπομπάρ (Manuel Bompard), ενώ η παρουσία του Μελανσόν δεν επιτρεπόταν νομικά.
Ο Μελανσόν από την πλευρά του διαμαρτύρεται για πολιτική διάκριση, για «δύο μέτρα και σταθμά από τη δικαιοσύνη» και αυτό γιατί η έρευνα δεν ζητήθηκε από ανεξάρτητο δικαστή αλλά από εισαγγελέα με άμεση εξάρτηση από την εκτελεστική εξουσία, όπως λέει ο ίδιος.
Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι
- Πάτρα: Τι αποκάλυψε ο ταξιτζής που μετέφερε τη 16χρονη Λόρα στην Αθήνα
- Αταμάν: «Κάθε ματς είναι must win γιατί θέλουμε να κλείσουμε την κανονική διάρκεια στην καλύτερη θέση»
- Προς κλιμάκωση οι αγρότες – Σκληρό μπρα ντε φερ με την κυβέρνηση που μοιράζει «τυράκια» και εξαπολύει απειλές
- Αλλαγές από αύριο στο σύστημα πληρωμών IRIS – Όσα πρέπει να ξέρετε
- Πασχάλης Τερζής: Η κατάσταση της υγείας του και η νέα συνεργασία με τον Χρήστο Νικολόπουλο
- Conference League, νταμπλ, Super Cup και 100 ματς με τον Ολυμπιακό – Ο Μεντιλίμπαρ γράφει ιστορία με τον ΠΑΟΚ (vids)
- Η Καβάλα έχει το δικό της άλσος
- «Πυρά» Φάμελλου: Οξύτατη η ανεπάρκεια Μητσοτάκη στο αγροτικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 14.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tianhao-wang-aME_eAFPU2A-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442