Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023
weather-icon 21o

Deutsche Welle

Πώς η ψηφιοποίηση αλλάζει το ποδόσφαιρο

Το ποδόσφαιρο αξιοποιεί εδώ και χρόνια την ανάλυση δεδομένων. Πλέον, μπορούν να υπολογιστούν τα πάντα, όπως και η πιθανότητα νίκης. Γίνεται όμως το άθλημα καλύτερο έτσι;

Σύνταξη ΙΝ

Stream Deutsche Welle

«Ξέχασε στα ψυγεία» τα εμβόλια κορoνοϊού, ενώ αυξάνονται τα κρούσματα

Η κυβέρνηση Μελόνι δεν δίνει πλέον προτεραιότητα στην εμβολιαστική καμπάνια. Τα εμβολιαστικά κέντρα έκλεισαν, τα κρούσματα και η ανησυχία πολλαπλασιάζονται.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Βερολίνο: Θα αντέξει μέχρι τέλους η κυβέρνηση Σολτς;

Ράπισμα του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ανάληψη νέων χρεών, πρόσθετος προϋπολογισμός, έκκληση ΔΝΤ. Μια κυβερνητική κρίση με προαναγγελία κι αβέβαιη έκβαση.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Φυσικό αέριο, το μέλλον της Κύπρου - Ευκαιρία ή τορπίλη για τις σχέσης με την Άγκυρα;

Ευκαιρία για μία προσέγγιση με την Άγκυρα ή πηγή νέων εντάσεων; Η ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα για την Κύπρο.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Το Βερολίνο αναζητεί επειγόντως 60 δισ. ευρώ

«Μαύρη τρύπα» 60 δισ. ευρώ εμφανίζουν τα κρατικά ταμεία στη Γερμανία, μετά την τελευταία απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Προμηνύονται νέες, δραστικές περικοπές.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

«Ο άντρας ο πολλά βαρύς» συνήθως υποφέρει και πολύ

Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα σήμερα. Πολλοί είναι ακόμα δέσμιοι μιας λανθασμένης αρρενωπότητας. Έχουν ψυχολογικά προβλήματα αλλά ζητούν σπανιότερα από τις γυναίκες βοήθεια.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων σύφιλης

Η Γερμανία έρχεται αντιμέτωπη με αύξηση ορισμένων σεξουαλικών μεταδιδόμενων λοιμώξεων. Ποιοι παράγοντες παίζουν ρόλο στη μετάδοση και πώς μπορεί αυτή να αποτραπεί;

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Οδυνηρές μνήμες «υπερπληθωρισμού» στη Γερμανία

Εκατό χρόνια έχουν περάσει από τον υπερπληθωρισμό στη Γερμανία, που συνέτριψε την οικονομία και την εύθραυστη Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Δικαιολογούνται οι συγκρίσεις με το παρόν;

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Τα αραβικά καθεστώτα φοβούνται τις διαδηλώσεις

Πολλές αραβικές χώρες έχουν απαγορεύσει εδώ και χρόνια τις διαδηλώσεις. Τώρα τις επιτρέπουν εν μέρει υπέρ των Παλαιστινίων. Ταυτόχρονα όμως φοβούνται μήπως στραφούν εναντίον τους.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Ανίερη συμμαχία για τους Ισπανούς Σοσιαλιστές;

Ο γερμανόφωνος τύπος εστιάζει στις πολιτικές εξελίξεις στον ευρωπαϊκό Νότο, αλλά και στις τιμές του ελαιόλαδου, που έχουν «απογειωθεί» ακόμη και στην Ιταλία.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Nέα κρίση χρέους απειλεί την ευρωζώνη

Το δημόσιο χρέος παραμένει υψηλό στα περισσότερα κράτη - μέλη, ενώ ανησυχία προκαλούν οι εξελίξεις στην Ιταλία. Οι υπουργοί Οικονομικών αναζητούν λύσεις.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

«Εδώ είναι δικαστήριο, όχι πολιτική συγκέντρωση»

Στην ένορκη κατάθεση για τα περιουσιακά του στοιχεία ο Τραμπ εκνεύρισε τον δικαστή με ατελείωτα παραληρήματα. Συμπεριφέρθηκε σαν σε προεκλογική εκστρατεία.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, η «δύναμη κρούσης» της Χαμάς

Ως στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς οι Ταξιαρχίες του Αλ Κασάμ διαδραμάτισαν κύριο ρόλο στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Κατά πόσο στηρίζονται από το Ιράν;

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Γερμανοί στη Γάζα: «Βγάλτε μας από την κόλαση»

Χιλιάδες πολίτες με ξένα διαβατήρια περιμένουν να βγουν από τη Γάζα, αλλά η κατάσταση ασφάλειας δεν το επιτρέπει ακόμα. Οι Γερμανοί αισθάνονται αφημένοι στην τύχη τους.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Δραματική η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα

Φάρμακα, νερό, καύσιμα - στη Γάζα υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις. Μία επισκόπηση της κατάστασης που επικρατεί εκεί από την DW.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Πώς η Ρωσία στρατολογεί γυναίκες για το μέτωπο

Η Ρωσία αναζητά συνεχώς νέους στρατιώτες για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τώρα πλέον επιχειρεί να στρατολογήσει και γυναίκες στο διαδίκτυο – και στις φυλακές

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Απειλεί η Χαμάς την εξουσία του Αμπάς;

Στη σκιά του πολέμου στη Γάζα εντείνεται η βία και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με αντιισραηλινές διαδηλώσεις και δεκάδες νεκρούς Παλαιστίνιους. Κινδυνεύει η Παλαιστινιακή Αρχή;

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Αμερικανικές σημαίες ιρανικής παραγωγής

Ιδίως μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα η ιρανική ηγεσία στρέφεται ακόμη πιο έντονα ενάντια στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Ένα μέρος της κοινωνίας όμως έχει διαφορετική άποψη.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Γάζα: Η μοίρα ενός βασανισμένου λαού

Η μοίρα των Παλαιστίνιων είναι βαθιά ριζωμένη στη συλλογική συνείδηση πολλών χωρών της Εγγύς και Μέσης Ανατολής. Με τον πόλεμο στη Γάζα άνοιξαν οι παλιές πληγές.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

«Να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο» δηλώνει ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας

Μέσα σε δύο μέρες ο υπ. Άμυνας Μπ. Πιστόριους προειδοποιεί για κίνδυνο πολέμου στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι ο γερμανικός στρατός πρέπει να είναι προετοιμασμένος να αμυνθεί.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Σοκάρει η οπαδική βία στη Γαλλία

Μία σπάνια έξαρση οπαδικής βίας συγκλονίζει τη Γαλλία: την Κυριακή αναβλήθηκε το ντέρμπι Μαρσέιγ - Λυόν μετά από βίαια επεισόδια έξω από το Στάδιο Βελοντρόμ.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά τον αθλητισμό

Με την τεχνητή νοημοσύνη οι αθλητικοί σύλλογοι βελτιώνουν σημαντικά τις προπονήσεις και την τακτική τους προσέγγιση στους αγώνες. Πρόκειται να αντικαταστήσει η ΤΝ τον ανθρώπινο παράγοντα;

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Φέρει το ΝΑΤΟ ευθύνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία;

Πολλοί υποστηρίζουν πως η επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς προκάλεσε τη ρωσική εισβολή. Σε συνέντευξη στην DW η ιστορικός Μαίρη Ελίζ Σαρότ δίνει τις απαντήσεις.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Η «διπλωματία της Παλαιστίνης» του Ερντογάν

Αν και η Σύνοδος Κορυφής για την Ειρήνη στο Κάιρο δεν απέδωσε καρπούς, ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη αναλάβει δικές του διπλωματικές πρωτοβουλίες και μάλιστα σε πολλά επίπεδα.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Από που εμπνεύστηκε τη χρήση drone η Χαμάς

Εδώ και καιρό τα μαχητικά drone χρησιμοποιούνται στους σύγχρονους πολέμους. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην Ουκρανία και πλέον και στην Εγγύς Ανατολή.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Ο πόλεμος στη Γάζα και το Διεθνές Δίκαιο

Με συνεχείς βομβαρδισμούς και πλήρη αποκλεισμό της Γάζας αντιδρά το Ισραήλ στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς. Τί επιτρέπεται και τί απαγορεύεται με βάση το Διεθνές Δίκαιο;

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

«Κακοφωνία στις Βρυξέλλες» για τη Γάζα

Ο γερμανικός Τύπος για τη στάση της ΕΕ και της Τουρκίας στη διαμάχη στη Μέση Ανατολή, καθώς και για τις καλλιέργειες καπνού στη βόρεια Ελλάδα.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Εγγύς Ανατολή: Υπάρχει πιθανότητα ειρήνευσης;

Ο κίνδυνος μίας γενικευμένης σύρραξης είναι υπαρκτός, θεωρούν ορισμένοι ειδικοί που μελετούν τις διενέξεις στην περιοχή, ενώ άλλοι παραμένουν αισιόδοξοι.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Πρόσφυγες στη νότια Γάζα ψάχνουν νερό και ψωμί

Πάνω από 600.000 Παλαιστίνιοι κατέφυγαν στη νότια Λωρίδα της Γάζας για να γλιτώσουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Το «φάντασμα» της τρομοκρατίας επιστρέφει στο Βέλγιο

Νεκρός είναι ο δράστης της χθεσινοβραδινής ένοπλης επίθεσης στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσαν οι βελγικές αρχές. «Διέμενε παράνομα στη χώρα μας», δηλώνει ο πρωθυπουργός Ντε Κρόο.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Γαλλία: Ύψιστη επιφυλακή για τρομοκρατία

Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικό κίνδυνο έχει τεθεί από τον πρόεδρο Μακρόν η Γαλλία, μετά τη στυγνή δολοφονία καθηγητή από νεαρό μαθητή με ισλαμιστικά κίνητρα

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

taz: Το Παλαιστινιακό χρειάζεται πολιτική λύση

Σύντομα θα συνειδητοποιήσουμε ότι καμία στρατιωτική λύση δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ότι το Παλαιστινιακό ζήτημα [...] θα 'φωνάζει' για εξεύρεση πολιτικής λύσης», αναφέρει η tageszeitung.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Παραβιάζει το Ισραήλ το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο;

Η φρίκη της Χαμάς κάνει δύσκολες τις ασκήσεις ισορροπίας. Υπάρχουν όμως σταθερές: Το ψήφισμα 242 των ΗΕ και οι Συμφωνίες του Όσλο για δύο κυρίαρχα κράτη, το ένα δίπλα στο άλλο.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Τι θα γίνει με τους ομήρους της Χαμάς;

Η Χαμάς θέλει να επιτύχει ανταλλαγή με Παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ υπό πιθανή διαμεσολάβηση του Κατάρ. Η περίπτωση του ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Μια πόλη παραλύει: O πόλεμος χτυπά το Τελ Αβίβ

Ο συντάκτης της DW Γιόχεν Ρόζενκραντς βρισκόταν στο Τελ Αβίβ όταν το Ισραήλ δέχθηκε επίθεση από τη Χαμάς και έζησε την πόλη να αλλάζει μέσα σε λίγες ώρες.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Κύπρος: σταθμός για Ισραηλινούς που τρέπονται σε φυγή

Ως διακομιστικός σταθμός για Ισραηλινούς που είτε θέλουν να εγκαταλείψουν τη δίνη του πολέμου είτε θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους, λειτουργεί τα τελευταία 24ωρα η Κύπρος.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Η 11η Σεπτεμβρίου του Ισραήλ

Η Χαμάς γονάτισε το Ισραήλ. Μια μέρα μετά αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής. Θυμός, οδύνη, απελπισία, φόβος και ένα συλλογικό τραύμα. Τι θα γίνει στο εξής;

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Πώς πέρασε η Χαμάς την καλύτερα φυλασσόμενη διάβαση του κόσμου;

Ο αιφνιδιασμός του ισραηλινού στρατού το πρωί τρόμαξε και τη Δύση. Πώς είναι δυνατόν να πέρασαν την καλύτερα φυλασσόμενη διάβαση του κόσμου μαχητές της Χαμάς;

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Φαντάροι από τον στρατώνα… στις επιχειρήσεις

Αντιμέτωπες με την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, οι εταιρείες αναζητούν λύσεις. Και μία θελκτική δεξαμενή είναι… ο στρατός.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Πόσο «ηθικός» είναι ο εγκέφαλός μας;

Η ηθική βρίσκεται στα γονίδιά μας και μπορεί να μετρηθεί ακόμη και στον εγκέφαλο, εκτιμούν ορισμένοι ερευνητές. Σε εγκληματίες ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου είναι λιγότερο ενεργές.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Μπορούν οι αγρότες να σώσουν το κλίμα;

Αναζητώντας λύσεις για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις καλλιέργειες, ένας αγρότης στρέφεται στην αναγεννητική γεωργία. Το κλειδί στα σύγχρονα προβλήματα;

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Πυρετός στην Τσεχία για το λίθιο, τον «λευκό χρυσό»

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν (ανεπιβεβαιώτες) φήμες για κοιτάσματα λιθίου. Στην Τσεχία αρχίζει σύντομα η εξόρυξη του «λευκού χρυσού». Είναι το μεγαλύτερο κοίτασμα στην Ευρώπη

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Επιστρέφει ο κοροναϊός στη Γερμανία;

Tο φθινόπωρο έρχεται και τα στοιχεία δείχνουν ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται. Υπάρχει κίνδυνος νέου κύματος, μετά και παρά το τέλος της πανδημίας;

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Διαρροή μεθανίου εντοπίστηκε από το Διάστημα

Ειδικοί δορυφόροι «είδαν» τη μεγάλη διαρροή πάνω από τη Μ. Βρετανία. Ερωτήματα για την κατάσταση των υποδομών και την πιθανότητα άλλων διαρροών που δεν έχουν εντοπισθεί.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Lehman Brothers, η «μητέρα όλων των κρίσεων»

Συμπληρώνονται 15 χρόνια από την πτώχευση του αμερικανικού τραπεζικού κολοσσού Lehman Brothers, που προκάλεσε αλυσιδωτές κρίσεις στις αγορές. Έχει βελτιωθεί το ρυθμιστικό πλαίσιο;

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Κρατική επιχορήγηση σε ιστοσελίδες με πορνό;

Το κρατίδιο της Σαξονίας επιχορηγεί τις ιδρύτριες μιας σελίδας πορνό - και προκαλεί οργισμένες αντιδράσεις. Τι εννοείται όμως με τον όρο «δίκαιο» πορνό;

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Στα μαχαίρια για ενοίκια-σοκ στην Τουρκία

Ιδιοκτήτες και ενοικιαστές ερίζουν και συχνά φτάνουν στα άκρα. Ο πληθωρισμός ροκανίζει τα εισοδήματα, κάποιοι ιδιοκτήτες θεωρούν ότι αδικούνται και τρομοκρατούν τους ενοικιαστές.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

DW: Ο κύκλος των… απαγορευμένων ποιητών

Συντηρητικοί κύκλοι στις ΗΠΑ απομακρύνουν «ανεπιθύμητα» βιβλία από τις σχολικές βιβλιοθήκες. Όμως μία νέα App εξασφαλίζει την πρόσβαση στα απαγορευμένα έργα σε μορφή e-book.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

60 χρόνια από το «όνειρο» του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Χιλιάδες Αμερικανοί συνέρρευσαν στην Ουάσιγκτον, για να τιμήσουν τα 60 χρόνια από την ιστορική ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Επίκαιρα τα αιτήματα για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Κακά μαντάτα για το ρούβλι

Η ρωσική οικονομία παρουσιάζει μεν ανάπτυξη αλλά λόγω της πολεμικής βιομηχανίας. Οι κυρώσεις συνθλίβουν το ρούβλι και την αγοραστική δύναμη των Ρώσων προκαλώντας αβεβαιότητα.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Γιατί τα αεροπορικά εισιτήρια είναι τόσο ακριβά;

Οι επίδοξοι ταξιδιώτες από και προς τη Γερμανία έπρεπε να βάλουν το χέρι ακόμη πιο βαθιά στην τσέπη φέτος το καλοκαίρι – Κάτι που δυστυχώς δεν φαίνεται να αλλάζει σύντομα…

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Στο προσκήνιο και πάλι ο Κουρτς, ως κατηγορούμενος

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, κάποτε enfant terrible της ευρωπαϊκής δεξιάς, θα λογοδοτήσει ως ύποπτος για ψευδή κατάθεση και διαφθορά. Στο προσκήνιο και πάλι η υπόθεση Ίμπιζα.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023