Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα απαγορευθούν τα τρακτέρ στις αγροτικές πορείες;

Θα απαγορευθούν τα τρακτέρ στις αγροτικές πορείες;

Αυτό ζητά το συνδικάτο αστυνομικών μετά το τελευταίο μπλόκο σε συνάντηση των Πρασίνων στη Βάδη-Bυρτεμβέργη. Το αίτημα των αστυνομικών βρίσκει σύμφωνους και αρκετούς πολιτικούς.

Μπορεί να έχει κοπάσει ο μεγάλος θόρυβος των τρακτέρ των Γερμανών αγροτών στην καρδιά του Βερολίνου, συνεχίζονται όμως κάθε εβδομάδα αγροτικές κινητοποιήσεις ανά τη Γερμανία.

Το μοτίβο είναι γνωστό: μπλόκα αγροτών σε δρόμους και κεντρικά σημεία πόλεων με τρακτέρ αλλά και παρεμπόδιση πολιτικών εκδηλώσεων κυρίως κομμάτων της συγκυβέρνησης που βρίσκονται εδώ και μήνες στο «στόχαστρο» των αγροτών. Αυτό έγινε και την Τετάρτη στο Μπίμπεραχ της Βάδης-Βυρτεμβέργης σε μια καθιερωμένη συνάντηση των Πρασίνων με αποτέλεσμα να ακυρωθεί εξαιτίας φόβων για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Την ίδια ώρα το συνδικάτο των αστυνομικών ζητά την απαγόρευση της χρήσης τρακτέρ κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων στο μέλλον. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου Γιόχεν Κόπελκε στην εφημερίδα Rheinische Post. «Επισημάναμε τους κινδύνους από τα τρακτέρ κατά τις διαδηλώσεις και κάνουμε επίκληση στην κοινή λογική» ανέφερε ο Κόπελκε,σε μια προσπάθεια να μην επαναληφθούν στη Γερμανία εικόνες χάους και παράλυσης σαν κι αυτές που συνεχίζουν να φτάνουν από τη Γαλλία ή το Βέλγιο.

Αγρότες και πολιτικοί: φίλοι ή εχθροί;

Aπό τα επεισόδια του Ιανουαρίου σε πορθμείο του Σλέσβιχ-Χολστάιν. Οργισμένοι αγρότες κατά Χάμπεκ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tagesschau.de, η συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρικάρντα Λανγκ, η οποία επίσης παρεμποδίστηκε να φτάσει σε εκδήλωση του κόμματος, ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται να ακυρώνονται πολιτικές εκδηλώσεις για λόγους ασφάλειας.«Είναι μια κατάσταση στην οποία δεν θα πρέπει να συνηθίσουμε σε μια δημοκρατία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι απόλυτη ντροπή για τη δημοκρατία να γίνονται απόπειρες αποτροπής του διαλόγου» σχολίασε από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της ομοσπονδιακής βουλής από τους Πρασίνους Κάτριν Γκέρινγκ- Έκαρντ στη γερμανική ραδιοφωνία DLF.

Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Τζεμ Έζντεμιρ, επίσης από τους Πρασίνους, επέλεξε πάντως να μην βάλει όλους τους αγρότες «στο ίδιο σακί» και έκανε λόγο για «μεμονωμένες περιπτώσεις» που δημιουργούν προβλήματα. Πάντως τόσο ο υπ. Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ από τους Πρασίνους όσο και ο υπ. Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ από τους Φιλελευθέρους έχουν γίνει επίσης «στόχοι» της οργής των αγροτών τους τελευταίους μήνες.

Στο μεταξύ η αντιπολίτευση συνεχίζει να παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στο αγροτικό μέτωπο. Ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών Φρίντριχ Μερτς καταδίκασε την παρεμπόδιση πολιτικών συναθροίσεων, σχολίασε όμως σκωπτικά ότι ειδικά οι Πράσινοι θα έπεπε να το περιμένουν.

Σημειωτέονότι η επίμαχη κατάργηση της επιδότησης για το αγροτικό πετρέλαιο κίνησης έχει ήδη εγκριθεί από την Μπούνστεσταγκ στο πλαίσιο της ψήφισης του προϋπολογισμού για το 2024. Εκκρεμεί όμως ακόμη η υπερψήφιση του νόμου για την χρηματοδότηση του προϋπολογισμού από την Μπούντεσρατ, όπου εκπροσωπούνται οι κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων.

Δήμητρα Κυρανούδη, Βερολίνο Ανταποκρίτρια της Ελληνικής Σύνταξης της DW στο Βερολίνο

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024