Από τη μία η λάμψη του ποδοσφαίρου από την άλλη το σκοτάδι του πολέμου. Τα έχει βιώσει και τα δύο ο Μπρους Γκρόμπελαρ σε βαθμό υπερθετικό. Πριν κατακτήσει έξι πρωταθλήματα Αγγλίας και ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών με τη Λίβερπουλ ο τερματοφύλακας από τη Ζιμπάμπουε είχε σκοτώσει -κατά παραδοχή του- πολλούς ανθρώπους στην πατρίδα του.
Μία παραδοχή σοκαριστική που συνοδεύτηκε και από ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στη συνέντευξη που παραχώρησε στην αγγλική εφημερίδα Guardian.
«Την πρώτη φορά είχε νυχτώσει. Και η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπεις και πολλά. Ακούς μόνο και διακρίνεις κάποιες σκιές. Μετά ξεκινούν οι πυροβολισμοί, υπάρχει ανταλλαγή πυρών. Κι όταν τελικά η μάχη σταματά, βλέπεις γύρω σουτ σώματα. Βγάζεις τα σωθικά σου» ανέφερε ο Γκρόμπελαρ που εμφανίστηκε μετανιωμένος για τον πρότερο βίο.
«Δεν μπορώ να πω πόσους ανθρώπους σκότωσα στην διάρκεια των συγκρούσεων. Σκότωσα πάντως πολλούς. Γι’ αυτό και θέλω να ζω μέρα με την μέρα. Μετανιώνω γι’ αυτά που έγιναν, γι’ αυτά που έκανα αλλά είναι κάτι που δεν μπορώ να το αλλάξω. Πολλοί οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία γιατί δεν μπορούσαν ν’ αντέξουν αυτά που έζησαν. Ήταν ανατριχιαστικό. Θυμάμαι υπήρχε κάποιος που έκοβε τα αυτιά όσων σκότωνε. Το έκανε για να εκδικηθεί, για τα βασανιστήρια που είχαν υποστεί μέλη της οικογένειας του. Οι οπαδοί με φώναζαν άνθρωπο της ζούγκλας».
Κανένα πρόβλημα δεν είχε η Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, περνώντας με 3-0 και παραμένοντας στην 2η θέση της βαθμολογίας. Σημαντική εκτός έδρας νίκη και για την Άστον Βίλα επί της Γουέστ Χαμ με 3-2.
Ωστόσο, ο Γάλλος πρώην πρόεδρος της UEFA δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της και δηλώνει «ισχυρό κάλεσμα, αλλά η οικογένειά μου έχει προτεραιότητα»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την εμφάνιση και τη νίκη του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, μιλώντας παράλληλα και για το ιστορικό ρεκόρ του, ισοφαρίζοντας σε συμμετοχές στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» τον Γιάννη Ιωαννίδη.
Οι «μαύρες γάτες» νίκησαν τις «καρακάξες» (1-0) στο μεγάλο ντέρμπι του αγγλικού βορρά και η Σάντερλαντ βρήκε τρόπο για να… πικάρει την μεγάλη της αντίπαλο