Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο διατλαντικός έρωτας του Τσίπρα

Ο διατλαντικός έρωτας του Τσίπρα

Η «Handelsblatt» υπενθυμίζει το…  αριστερό παρελθόν του κ. Τσίπρα, «τότε που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξιφουλκούσε κατά του «αμερικανικού ιμπεριαλισμού»

Δεν ξέρω εάν το έχετε προσέξει, αλλά το τελευταίο διάστημα υπήρξαν στον γερμανικό Τύπο δημοσιεύματα όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποθεώνει (με άρθρο του στη «Welt») την Ανγκελα Μέρκελ γράφοντας ότι η καγκελάριος απέδειξε πόσο σημαντική είναι η υπεύθυνη ηγεσία, καθώς και άλλα (στην «Handelsblatt») που αποκαλύπτουν έναν… «διατλαντικό έρωτα» ανάμεσα σε Αθήνα και Ουάσιγκτον.

Και βέβαια, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης»,  ο αρθρογράφος δεν εννοεί την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού και της συντρόφου του Περιστέρας (Μπέτυς) Μπαζιάνα στη Νέα Υόρκη (για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ), αλλά την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα, με τη δημιουργία μιας νέας βάσης στα νότια της Κρήτης.

Η «Handelsblatt» υπενθυμίζει το…  αριστερό παρελθόν του κ. Τσίπρα, «τότε που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξιφουλκούσε κατά του «αμερικανικού ιμπεριαλισμού», αλλά τέσσερα χρόνια αργότερα οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται (σύμφωνα με τον αμερικανό υπουργό Αμυνας Τζέιμς Μάτις) «στο καλύτερο σημείο όλων των εποχών». Βεβαίως αυτός ο εναγκαλισμός του κ. Τσίπρα με τους Αμερικανούς έχει θορυβήσει τους σκληρούς του ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε ομάδα των «53+» και κυρίως τον Νίκο Φίλη) που αρκετές φορές έχουν καυτηριάσει αυτόν τον… διατλαντικό έρωτα του κ. Τσίπρα. Να σημειώσω εδώ ότι ο αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ όπου βρεθεί και όπου σταθεί λέει τα καλύτερα λόγια για τον κ. Τσίπρα.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024