Σε ένα ομολογουμένως δύσκολο έως τώρα πρόγραμμα, με ματς σε Καραϊσκάκη και Βικελίδης και ένα εντός έδρας με τον Απόλλωνα, ο Λεβαδειακός δεν τα έχει πάει άσχημα. «Τιμητική» ήττα με 1-0 στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό, ήττα από δύο στημένες φάσεις στον Άρη και μια νίκη επί του Απόλλωνα, σε ματς που για τέτοιες ομάδες είναι απαραίτητες οι νίκες.

Δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό, αλλά είναι μια ομάδα που δείχνει πως θα πουλάει ακριβά το τομάρι της. Ανέκαθεν οι Βοιωτοί, κυρίως στο ξεκίνημα μιας σεζόν, έψαχναν να βρουν τους βαθμούς εκείνους που θα τους έκαναν να νιώθουν άνετοι. Συνήθως το κατάφερναν και στον δεύτερο γύρο ήταν πιο ήρεμοι.

Θέλει αρκετή προσοχή για τον Παναθηναϊκό το ματς της Κυριακής και σίγουρα θέλει ιδιαίτερη αυτοσυγκέντρωση. Το ΟΑΚΑ θα έχει κόσμο ενθουσιασμένο από την μέχρι τώρα πορεία και πάντα υπάρχει ο φόβος σε τέτοιες περιπτώσεις να γυρίσει μπούμερανγκ όλο αυτό.

Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν νέα παιδιά στην ομάδα, που δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν μπροστά σε μεγάλο κοινό. Και που αυτό το τρία στα τρία, όσο κι αν ο Δώνης είναι ειδικός στο να διατηρεί τα κεφάλια… μέσα, μπορεί να φέρει λίγο περισσότερο ενθουσιασμό σε νεαρούς ποδοσφαιριστές από το «επιτρεπτό».

Ο Δώνης μίλησε στους παίκτες για τους χώρους που αν βρει ο Λεβαδειακός μπορεί να γίνει επικίνδυνος, αλλά δεν είναι μόνο αυτό το επικίνδυνο. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βρει κι εκείνος τους χώρους να δημιουργήσει, να απειλήσει, να μπει στην περιοχή. Δεν θα είναι εύκολο απέναντι σε μια ομάδα που ξέρει να… ταμπουρώνεται, όπως έδειξε και στο Καραϊσκάκη.

Μπορεί να το κάνει ο Παναθηναϊκός εύκολο, αν εμφανιστεί το ίδιο σοβαρός, πειθαρχημένος και τακτικά προσηλωμένος στον στόχο, όπως έκανε στα έως τώρα παιχνίδια.