Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο μεταξύ…

Στο μεταξύ…

Χωρίς ειδήσεις ήταν και η προχθεσινή συνέντευξη Τύπου. Ακριβέστερα, οι ειδήσεις ήταν σ' αυτά που δεν συνέβησα

Στο Παρίσι, δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν για το κλίμα, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Μη μας αφήσετε να καούμε!». Ανάλογες διαδηλώσεις έγιναν σε 100 ακόμη χώρες. Σύμφωνα με μια γαλλίδα ακτιβίστρια, ήταν η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που συγκεντρώθηκαν τόσοι άνθρωποι για να διακηρύξουν την ανησυχία τους για το κλίμα.
Στη Βενετία, ο Γιώργος Λάνθιμος πρόσθεσε άλλα δύο βραβεία στο ενεργητικό του, αυτή τη φορά για μια ταινία εποχής, γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην Αγγλία. Από τον Κυνόδοντα μέχρι το «τέλεια κομμένο διαμάντι», όπως χαρακτήρισε το περιοδικό Variety το Τhe Favourite, όλες οι ταινίες του 45χρονου σκηνοθέτη είναι ανατρεπτικές, προκλητικές και ενδιαφέρουσες, και δικαίως σαρώνουν τα βραβεία.

Στη Θεσσαλονίκη, πάλι, δεν πραγματοποιήθηκε πορεία για το κλίμα – ούτε άλλωστε σε άλλη ελληνική πόλη. Και η γιγαντοθόνη έξω από το Βελλίδειο δεν είχε στηθεί για να προβληθεί κάποια από τις ταινίες του Λάνθιμου, αλλά για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Πρωθυπουργού όσοι δεν μπορούσαν να μπουν στο κτίριο. Διπλό το κακό. Και δεν ευφράνθηκε το πνεύμα τους και δεν άκουσαν την ομιλία λόγω των χημικών από τις συγκρούσεις της αστυνομίας με τους διαδηλωτές που γίνονταν λίγο πιο πέρα.

Δεν έχασαν και πολλά. Μια αποθέωση των ΗΠΑ (αλήθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηγηθεί ξανά σε δύο μήνες της ετήσιας τελετουργικής πορείας μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία;). Ολίγον Μπουρντιέ. Εναν παραφρασμένο στίχο του Αναγνωστάκη. Μια απόλυτη σιωπή για το Μάτι, δεν ταίριαζε στο ντεκόρ. Και μπόλικες υποσχέσεις, όπως πάντα σε αυτόν τον χώρο. Με μια πρωτοτυπία αυτή τη φορά: πολλές από αυτές στηρίζονταν στα υπερπλεονάσματα που θα δημιουργηθούν μετά την αποχώρηση της σημερινής κυβέρνησης από την εξουσία. Ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε τι θα ήθελε (αλλά δεν θα μπορούσε) να κάνει αν κέρδιζε και τις επόμενες εκλογές – ώστε να μπορεί να καταγγείλει στη συνέχεια εκ του ασφαλούς τον διάδοχό του.

Χωρίς ειδήσεις ήταν και η προχθεσινή συνέντευξη Τύπου. Ακριβέστερα, οι ειδήσεις ήταν σ’ αυτά που δεν συνέβησαν. Στην ένταση που δεν υπήρξε. Στις ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν και στους δημοσιογράφους που δεν τους επετράπη να διατυπώσουν ερώτηση.

Στην ανάλυση που δεν έγινε για τους συσχετισμούς δυνάμεων στην Ευρώπη: πάει η σύγκρουση της Δεξιάς με την Αριστερά, ο Πρωθυπουργός συντάσσεται πλέον με την προσέγγιση του Μακρόν περί συστημικών και αντισυστημικών. Στην πρόκληση όπου δεν θα απαντήσει το ερχόμενο Σάββατο ο Μητσοτάκης: να δεσμευτεί δηλαδή ότι αφού θεωρεί τη συμφωνία των Πρεσπών επιζήμια για τη χώρα, μόλις αναλάβει την εξουσία θα την καταργήσει.

Στο μεταξύ, στη Στοκχόλμη, οι ψηφοφόροι εξέφραζαν τη δυσφορία τους για τους Σοσιαλδημοκράτες και το περίφημο σουηδικό μοντέλο, ενισχύοντας για τρίτη συνεχόμενη αναμέτρηση την ξενόφοβη και αντιευρωπαϊκή Ακροδεξιά. Ο Καμμένος αρχικά σκέφτηκε να στείλει συγχαρητήρια, αλλά μετά είπε καλύτερα να το αφήσει.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024