Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ: Βελτιώνεται η κατάσταση στην Ελλάδα

Μέρκελ: Βελτιώνεται η κατάσταση στην Ελλάδα

«Πρέπει κάποιες φορές να περάσεις δύσκολη περίοδο προκειμένου μετά να γίνεις συμπαθής και πάλι» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη και στο παράδειγμα της Ελλάδας όπου, παρότι δέχθηκε τόσες ύβρεις, τα πράγματα βελτιώνονται.

«Αν δει κανείς την Ιρλανδία, την Πορτογαλία… η Ισπανία είναι καλύτερα και ακόμη και στην Ελλάδα η κατάσταση βελτιώνεται», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και ανέφερε ότι κατά το παρελθόν δέχθηκε πολλές ύβρεις στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία, καθώς έπρεπε να κάνει «το σωστό» σε ό,τι αφορά στην κρίση του ευρώ.

«Εχω δεχθεί τόσες ύβρεις στην Ελλάδα. Τόσες ύβρεις στην Πορτογαλία. Και λίγα χρόνια μετά, ήμουν στην Πορτογαλία. Υπήρχε εξαιρετική ατμόσφαιρα, πήγα βόλτα με τον πορτογάλο πρωθυπουργό στο Πόρτο κατά μήκος του ποταμού», δήλωσε η κα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής σε εκπομπή του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Η καγκελάριος αναφέρθηκε σε γερμανικές επενδύσεις που γίνονται στη χώρα, επειδή στη Γερμανία υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένων στελεχών.

«Αρα πρέπει κάποιες φορές να περάσεις δύσκολη περίοδο προκειμένου μετά να γίνεις συμπαθής και πάλι. Πρέπει να κάνεις το σωστό. Και κατά τη διάρκεια της κρίσης στην ευρωζώνη, απέκτησα και πολλούς αντιπάλους», είπε η κα Μέρκελ.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024