«Αν δει κανείς την Ιρλανδία, την Πορτογαλία… η Ισπανία είναι καλύτερα και ακόμη και στην Ελλάδα η κατάσταση βελτιώνεται», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και ανέφερε ότι κατά το παρελθόν δέχθηκε πολλές ύβρεις στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία, καθώς έπρεπε να κάνει «το σωστό» σε ό,τι αφορά στην κρίση του ευρώ.

«Εχω δεχθεί τόσες ύβρεις στην Ελλάδα. Τόσες ύβρεις στην Πορτογαλία. Και λίγα χρόνια μετά, ήμουν στην Πορτογαλία. Υπήρχε εξαιρετική ατμόσφαιρα, πήγα βόλτα με τον πορτογάλο πρωθυπουργό στο Πόρτο κατά μήκος του ποταμού», δήλωσε η κα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής σε εκπομπή του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Η καγκελάριος αναφέρθηκε σε γερμανικές επενδύσεις που γίνονται στη χώρα, επειδή στη Γερμανία υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένων στελεχών.

«Αρα πρέπει κάποιες φορές να περάσεις δύσκολη περίοδο προκειμένου μετά να γίνεις συμπαθής και πάλι. Πρέπει να κάνεις το σωστό. Και κατά τη διάρκεια της κρίσης στην ευρωζώνη, απέκτησα και πολλούς αντιπάλους», είπε η κα Μέρκελ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο