Προκλητικός ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ: Μην μας πουν να χτυπήσουμε άλλη πόρτα
«Δεν μας ενδιαφέρει η Γερουσία», είπε με προκλητικό τρόπο ο Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας σε ερώτηση για την πρόσφατη απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας να «παγώσει» η παράδοση των F-35 στην Τουρκία
«Δεν μας ενδιαφέρει η Γερουσία», είπε με προκλητικό τρόπο ο Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας σε ερώτηση για την πρόσφατη απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας να «παγώσει» η παράδοση των F-35 στην Τουρκία.
«Εμάς ένα πράγμα μας ενδιαφέρει. Συζήτησα το θέμα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ; Το έκανα. Συζητήσαμε γι’ αυτό κατά τη διάρκεια της συνάντησης των αντιπροσωπειών μας; Ναι το κάναμε», είπε σε συνέντευξή στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Star TV.
Μάλιστα με αλαζονεία προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην κάνει κάποιο νομικό λάθος αναφορικά με τη συμφωνία για πώληση των υπερσύγχρονων μαχητικών stealth στην Άγκυρα: «Εμείς λέμε ότι οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός μας εταίρος. Ως τέτοιος στρατηγικός εταίρος μην μας πουν οι ΗΠΑ να χτυπήσουμε άλλη πόρτα».
Οι εκλογές θα τελειώσουν στον πρώτο γύρο
Αναφερόμενος στις εκλογές της 24ης Ιουνίου όχι μόνο εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη του, αλλά είπε ότι αυτό θα γίνει από τον πρώτο γύρο.
«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις δημοσκοπήσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι [οι εκλογές] θα τελειώσουν στον πρώτο γύρο», είπε καθιστώντας σαφές ότι θέλει το κόμμα του να κατακτήσει πάνω από 300 έδρες στη Βουλή. «Αν υπάρχει ισχυρή Βουλή πίσω από τον Πρόεδρο, τότε ο Πρόεδρος θα έχει μια πολύ ταχύτερη διαδικασία λήψης αποφάσεων απ’ ό,τι με το τρέχον σύστημα διακυβέρνησης», κατέληξε.
- Άρης: Η ομιλία του Γρηγορίου – Τι είπε στους παίκτες μετά τη νέα γκέλα στο πρωτάθλημα
- Ντουμπάι: Αναβάλλεται η προγραμματισμένη πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων
- Καύσιμα: «Άλμα» 20% στο ντίζελ και 8% στην αμόλυβδη – Ανήσυχοι οι καταναλωτές
- Μιλγουόκι Μπακς – Ιντιάνα Πέισερς 134-123: «Καθάρισε» ο κυρίαρχος Αντετοκούνμπο, αλλά αποχώρησε τραυματίας (vid)
- Μία γυναίκα και ένα παιδί σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν από πακιστανικές οβίδες, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται
- Μεγάλη «μάχη» για το 5-8 της Super League: Πέντε ομάδες για τρεις θέσεις – Το πρόγραμμα στο φινάλε
- Από τη σύγκρουση στη συναίνεση: η φιλοσοφική διαδρομή του Γιούργκεν Χάμπερμας
- Μέση Ανατολή: Το ελληνικό «ράλι» αυξήσεων στο ράφι και πού θα κάτσει η «μπίλια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 16.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/davide-venturelli-lh0mqRUCrok-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442