Αποδέσμευση δυνάμεων από τη φύλαξη επισήμων ζητούν οι αστυνομικοί στην Θεσσαλονίκη
«Κατώτερη των προσδοκιών» χαρακτηρίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης τη μείωση που επιτεύχθηκε στον τομέα αυτό, μετά τη σχετική απόφαση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ.
Την αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη επίσημων προσώπων και συναφών προς αυτά στόχων, όπως γραφεία και σπίτια, ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), η οποία χαρακτηρίζει ως «κατώτερη των προσδοκιών» και «υποτυπώδη» τη μείωση που επιτεύχθηκε στον τομέα αυτό, μετά τη σχετική απόφαση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΑΥΘ, «οι αποδεσμεύσεις (…) δεν μπορούν να αποδώσουν εάν δεν γίνει παράλληλη αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη ευπαθών στόχων συναφών προς αυτά». «Για να αποτυπωθεί το μέγεθος των αριθμών», συνεχίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «αρκεί να αναφέρουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις εάν δύο με τρεις αστυνομικοί φυλάσσουν ένα πρόσωπο, ταυτόχρονα τέσσερις άλλοι, επί καθημερινής βάσεως, φυλάσσουν τις οικείες ή τα γραφεία τους. Αν συνυπολογίσουμε τους αστυνομικούς (…) που διατίθενται σε έκτακτες φυλάξεις για την ομαλή διεξαγωγή εκδηλώσεων ή γευμάτων που λαμβάνουν μέρος επίσημα πρόσωπα, ο αριθμός γίνεται δυσθεώρητος».
Η ΕΑΥΘ τονίζει την ανάγκη να επανεξεταστούν οι οργανικές θέσεις όλων των υπηρεσιών και να επανακαθοριστεί ο αναγκαίος αριθμός των υπηρετούντων αστυνομικών, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση του προσωπικού και η καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Υπενθυμίζει, δε, ότι έχει καταθέσει προτάσεις για την αναθεώρηση του τρόπου φύλαξης προσώπων και εγκαταστάσεων στη Θεσσαλονίκη και περιμένει ουσιαστικές λύσεις και «όχι επικοινωνιακά τρικ», για μια αστυνομία δίπλα στον πολίτη, που θα εκπληρώνει την αποστολή της.
- Τραγωδία στη Ροδόπη: Από ξυλόσομπα φέρεται να ξέσπασε η φωτιά που προκάλεσε τον θάνατο του 7χρονου
- Το Μαρόκο που κινείται σε ρυθμούς… Ελ Κααμπί και το απίθανο βίντεο από την προπόνηση (vid)
- Άγιος Δημήτριος: Ανησυχία για τις καθιζήσεις στο ρέμα Πικροδάφνης – Κινδυνεύουν σπίτια, αυτοψίες στα πληγέντα σημεία
- Συρία: Έκρηξη σε τζαμί – 3 νεκροί και 5 τραυματίες
- AXIOS: Την Κυριακή η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι
- Στηβ Ντούζος: Χριστούγεννα στο νοσοκομείο για τον ηθοποιό – Το μήνυμα του
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα δώρα ζωής από 57χρονο δότη οργάνων – Χάρισε νεφρούς και κερατοειδείς
- «Πρώτος στόχος της Γιουβέντους ο Μανδάς» – Τι λένε στην Ιταλία για τον Έλληνα τερματοφύλακα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)




















































![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442