Τόσκας: Αν κάποιος ξέρει έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο, να μας το πει
Ο υπουργός ευχήθηκε να ξεπεράσει το πρόβλημα και να μην κινδυνεύσει η ζωή του επιχειρηματία που δέχτηκε επίθεση από ληστές στο σπίτι του στην Κηφισιά
Να ξεπεράσει το πρόβλημα και να μην κινδυνεύσει η ζωή του ευχήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, για τον επιχειρηματία που δέχτηκε επίθεση από ληστές στο σπίτι του στην Κηφισιά.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της άμυνας κατά τη διάρκεια ληστειών που ανακινήθηκε τον τελευταίο καιρό μετά την υπόθεση του 88χρονου στο Παλαιό Φάληρο, κάνοντας λόγο για διεθνείς πρακτικές που αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών.
«Αγγελικά πλασμένο κόσμο και κόσμο χωρίς προβλήματα, εγκλήματα και παραβάσεις αν κάποιος ξέρει, να μας τον πει» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «κάνουμε συνεχείς προσπάθειες να μειώσουμε την εγκληματικότητα».
«Κάποιοι μας χλεύαζαν, όταν είπαμε τις οδηγίες όλων των αστυνομιών του κόσμου για το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι σε τέτοιες επιθέσεις. Τώρα δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να πουν. Οι οδηγίες δεν είναι κάποιου συγκεκριμένου, αλλά είναι διεθνείς πρακτικές τις οποίες εφαρμόζει και η Ελληνική Αστυνομία. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις, γι’ αυτό κάνω έκκληση και στα ΜΜΕ να εστιάσουν στις πραγματικές διαστάσεις και να μην πιανόμαστε από την περιπτωσιολογία να μεταφέρουμε λάθος μηνύματα, γιατί τα λάθος μηνύματα σημαίνουν μεγάλα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις απώλειες» είπε.
Σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα, ο κ. Τόσκας είπε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 2017 σε σχέση με το 2016 καταγράφηκαν 13% λιγότερες ληστείες σε σπίτια, ενώ και άλλα στοιχεία ήταν πολύ καλύτερα. «Εγώ μιλάω με τα στατιστικά στοιχεία και όχι όσα αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα».
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
- Κεφαλονιά: Η πιθανότερη αιτία θανάτου της 19χρονης – Τι λέει ο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Αργοστόλι
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Πληθωρισμός: Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία των τιμών
- Η ποικιλία στην άκσηση «χαρίζει» χρόνια ζωής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442