Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Λιβύη: Έκρηξη σε αγωγό πετρελαϊκής εταιρείας

Λιβύη: Έκρηξη σε αγωγό πετρελαϊκής εταιρείας

Έκρηξη σημειώθηκε σε αγωγό που καταλήγει στο λιμάνι Ες Σίντερ της Λιβύης, με τοπικά ΜΜΕ να την αποδίδουν σε τρομοκρατική ενέργεια.

Έκρηξη σημειώθηκε σε αγωγό που καταλήγει στο λιμάνι Ες Σίντερ της
Λιβύης, με τοπικά ΜΜΕ να την αποδίδουν σε τρομοκρατική ενέργεια.

Ο αγωγός ανήκει στην πετρελαϊκή εταιρία Al-Waha, ανέφερε η Akhbar Libya.Η υπηρεσία τύπου της οργάνωσης μαχητών που επιχειρεί στην περιοχή, υποστήριξε ότι η έκρηξη μπορεί να προκλήθηκε από τρομοκρατική επίθεση και πρόσθεσε πως η επικοινωνία με ένα συνεργείο μηχανικών που εργάζονται στο σημείο έχει χαθεί.

Η Akhbar Libya πρόσθεσε πως η οργάνωση έχει στείλει μαχητές στο σημείο της έκρηξης, που βρίσκεται μεταξύ του λιμανιού Ες Σίντερ και μιας πετρελαιοπηγής.

Στρατιωτική πηγή της Λιβύης, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, δήλωσε πως υπεύθυνοι για την έκρηξη είναι ένοπλοι άνδρες, οι οποίοι έφθασαν στο σημείο με δύο αυτοκίνητα και τοποθέτησαν εκρηκτικά στον αγωγό που καταλήγει στο λιμάνι Ες Σίντερ.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο