
Στο Πειθαρχικό της Βουλής ο χρυσαυγίτης για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή
Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Υπαλλήλων της Βουλής, παραπέμπεται από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο 42χρονος μετακλητός υπάλληλος στον γραμματέα της ΧΑ Νίκο Μιχαλολιάκο, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για την επίθεση σε βάρος του φοιτητή στην περιοχή Ελληνορώσων.
Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Υπαλλήλων της Βουλής, παραπέμπεται από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο 42χρονος μετακλητός υπάλληλος στον γραμματέα της ΧΑ Νίκο Μιχαλολιάκο, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για την επίθεση σε βάρος του φοιτητή στην περιοχή Ελληνορώσων.
Η πειθαρχική ποινή, που προβλέπεται για την περίπτωση του εν λόγω μετακλητού, μπορεί να είναι και η οριστική παύση.
O Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται να έχει υπογράψει την απόλυση του 42χρονου. Παρά την πράξη απόλυσης, η διαδικασία παραπομπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των υπαλλήλων της Βουλής συνεχίζει να αποτελεί μια ανεξάρτητη διαδικασία, σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή, η οποία επισημαίνει ότι ο υπαλληλικός κώδικας προβλέπει ακόμη και την επιβολή του μέτρου της αναδρομικής επιστροφής μισθών.
Ο πρόεδρος της Βουλής, με επιστολή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο επικαλείται το έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, το οποίο διαβιβάστηκε και στη Βουλή, για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του 42χρονου για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.
«Επειδή εκτιμώ ότι η διαλαμβανόμενες στην προαναφερόμενη ανακοίνωση της αντεισαγγελέως προς τη Βουλή των Ελλήνων, αξιόποινες πράξεις, τις οποίες φέρεται να τέλεσε ο εν λόγω μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, δηλαδή της ληστεία και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία (ορθότερος νομικός χαρακτηρισμός: βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης) στοιχειοθετούν αντικειμενική υπόσταση του πειθαρχικού παραπτώματος της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο, συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος της Βουλής και προσθέτει:
«Επειδή κρίνω ότι το πειθαρχικό παράπτωμα, που αποδίδεται στον προαναφερόμενο υπάλληλο, δύναται να επισύρει την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, ποινή ανώτερη της αρμοδιότητας του προέδρου της Βουλής, παραπέμπω ενώπιόν σας την παρούσα υπόθεση για την άσκηση της προσήκουσας πειθαρχικής διαδικασίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός – Ο Στρεφέτσα έκανε το 3-0 για τους πρωταθλητές (vids)
- «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά» – Αγρότης λύγισε αποχαιρετώντας τα 450 πρόβατά του λόγω ευλογιάς
- Μαινόμενος Μασκ μετά το πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση
- «Αιμορραγία» στελεχών στην Apple – Μένει πίσω στην AI επανάσταση;
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί
- Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία – Με λεωφορεία το Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λειανοκλάδι
- Τα μπλόκα χωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία στα δύο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442