Ολοκληρώνονται την Κυριακή 9 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) οι παραστάσεις του ψυχολογικού θρίλερ της Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…», με την Ελένη Ράντου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο Διάνα.
Εσείς θα πουλάγατε τη ψυχή σας για 45 ευρώ; Υπάρχει έρωτας χωρίς συναλλαγή; Πώς προσαρμόζεσαι όταν οι καιροί αλλάζουν; Τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις για μια ανάσα; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει το έργο.
Έργο γροθιά στο στομάχι η σύγχρονη αλληγορία της Ζίνι Χάρις, που ανέβηκε το 2015 στο Royal court του Λονδίνου και άγγιξε με μοναδικά πρωτότυπο τρόπο το ανυπεράσπιστο του σύγχρονου ανθρώπου μπροστά στο χρήμα και τη συναλλαγή.
Μια σύγχρονη οδύσσεια επιβίωσης, η Οδύσσεια δύο γυναικών, που η ζωή τους μετατρέπεται σε απροσδόκητο θρίλερ ταξιδεύοντας σε μια Ευρώπη που καταρρέει… Αναζητώντας τη δική τους Ιθάκη, τι θα πρέπει να κερδίσουν και τι να χάσουν;
Ο κεντρικός ρόλος, η Άννα, είναι ένας σύγχρονος Φάουστ ή ένας σύγχρονος Οδυσσέας που παλεύει με θεούς και δαίμονες σε ένα υπαρξιακό ταξίδι επιβίωσης. Ένα ταξίδι στους φόβους του σύγχρονου «δυτικού» ανθρώπου, στους δαίμονες του, τις αξίες, τους εφιάλτες και τα όνειρά του, μια βαθιά κριτική στα σύγχρονα αδιέξοδα και συγχρόνως, ένα γοητευτικό παραμύθι με αφόρητες αλήθειες.
«Διαλέξαμε αυτό το έργο γιατί είναι ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι σε όλους τους φόβους μας αλλά κι ένα ταξίδι πέρα από την απομόνωση και την εσωστρέφεια που μας επιβάλλουν οι καιροί. Νιώσαμε ότι ακουμπάμε σε σκέψεις που κάνουν αυτή τη στιγμή και άλλες φωνές κι ενώνονται με τις δικές μας» σημειώνει η πρωταγωνίστρια.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.