Ταυτοποιήθηκαν 36 οπαδοί του ΠΑΟΚ στα επεισόδια με τον ΟΣΦΠ
Αντιμέτωποι με σειρά αδικημάτων βρίσκονται 36 οπαδοί του ΠΑΟΚ για συμμετοχή σε επεισόδια που είχαν γίνει πριν και κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Κυπέλλου της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό, αναμέτρηση που διεξήχθη το Μάρτιο του 2016 και διεκόπη.
Αντιμέτωποι με σειρά αδικημάτων βρίσκονται 36 οπαδοί του ΠΑΟΚ για συμμετοχή σε επεισόδια που είχαν γίνει πριν και κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Κυπέλλου της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό, αναμέτρηση που διεξήχθη το Μάρτιο του 2016 και διεκόπη.
Η ταυτοποίησή τους κατέστη εφικτή ύστερα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Προς την κατεύθυνση της ταυτοποίησης φαίνεται ότι αξιοποιήθηκε το υλικό από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του γηπέδου της Τούμπας, ενώ κάποιοι από τους φερόμενους ως “πρωταγωνιστές” των επεισοδίων αναγνωρίστηκαν από αστυνομικούς.
Η δικογραφία περιλαμβάνει σωρεία πράξεων, οι οποίες διώκονται τόσο σε βαθμό κακουργήματος όσο και σε βαθμό πλημμελήματος. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται -κατά περίπτωση- για απόπειρα εμπρησμού, έκρηξη, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα απρόκλητων και επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, όπως επίσης πράξεις βίας κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια πέντε εκ των φερόμενων ως δραστών, σε Θεσσαλονίκη, Βέροια και Σέρρες, κατασχέθηκαν ρούχα και αντικείμενα, με τα οποία οι εμπλεκόμενοι συμμετείχαν στα επεισόδια έχοντας αλλοιωμένα ή καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Η δικογραφία υποβλήθηκε για τα περαιτέρω στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Να σημειωθεί ότι για τα ίδια επεισόδια είχαν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία 15 οπαδοί του ΠΑΟΚ, ανάμεσά τους δύο ανήλικοι που παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε δικαστήριο ανηλίκων, ενώ οι υπόλοιποι είχαν οδηγηθεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός για την εξάδα της Ευρωλίγκας (pics)
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Χάποελ
- Δεν πήγε στο flash interview ο Αταμάν: «Μεγάλη απογοήτευση για εμάς…»
- Ντόντσιτς, Τζέιμς και Ριβς γράφουν Ιστορία: Τι πετυχαίνουν ως «Big-3» για πρώτη φορά στο ΝΒΑ
- «Έσταξε χολή» ο Φάμπιο Καπέλο για τους Ιταλούς αμυντικούς
- Οικογένειες έτρεχαν να σωθούν στο Ερυθρός Αστέρας – Παρτιζάν! Σοβαρά επεισόδια στο ματς της Euroleague (vids)
- Πάλεψε αλλά ηττήθηκε (85-80) ο Αθηναϊκός στον πρώτο τελικό του Eurocup γυναικών
- Ώρα αυτοκριτικής και θεραπείας για τον Τάιγκερ Γουντς: Εγκαταλείπει το γκολ και ξεκινά αποτοξίνωση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442