Διεθνής Αμνηστία: Ο συνασπισμός κατά της ISIS υποβαθμίζει το θάνατο αμάχων
Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που προχωρά σε επιδρομές εναντίον της ISIS πως δεν λαμβάνει αρκετά μέτρα για να προληφθεί ο θάνατος αμάχων σε πλήγματα και ότι «υποβαθμίζει σημαντικά» τις επιπτώσεις των επιχειρήσεων μεταξύ των αμάχων. Λέγοντας πως ορισμένες από τις επιθέσεις «ενδέχεται να συνιστούν επιθέσεις δυσανάλογες ή χωρίς να γίνονται διακρίσεις», η οργάνωση μιλά για μέχρι και 300 αμάχους νεκρούς τα τελευταία δύο χρόνια.
Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που προχωρά σε επιδρομές εναντίον της ISIS πως δεν λαμβάνει αρκετά μέτρα για να προληφθεί ο θάνατος αμάχων σε πλήγματα και ότι «υποβαθμίζει σημαντικά» τις επιπτώσεις των επιχειρήσεων μεταξύ των αμάχων.
Λέγοντας πως ορισμένες από τις επιθέσεις «ενδέχεται να συνιστούν επιθέσεις δυσανάλογες ή χωρίς να γίνονται διακρίσεις», η οργάνωση μιλά για μέχρι και 300 αμάχους νεκρούς τα τελευταία δύο χρόνια.
«Έχει έρθει η ώρα να μιλήσουν ξεκαθαρά οι ΗΠΑ για την πλήρη έκταση του πλήγματος σε αμάχους από τις επιδρομές στη Συρία» ανέφερε, όπως μεταδίδει το Reuters, η αναπληρώτρια επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στη Βηρυτό.
«Φοβούμαστε ότι ο συνασπιμός υποβαθμίζει σημαντικά τις επιπτώσεις σε αμάχους» είπε, μιλώντας για μέχρι και 300 θανάτους αμάχων σε 11 επιθέσεις που έχουν γίνει από το Σεπτέμβριο του 2014.
Επιπλέον, η οργάνωση υποστηρίζει πως σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις «οι δυνάμεις του συνασπισμού δεν πήραν τις απαραίτητες προφυλάξεις για να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά στον άμαχο πληθυσμό».
«Ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις ενδεχέται να συνιστούν επιθέσεις χωρίς διακρίσεις ή δυσανάλογης μορφής» συνέχισε.
Το πρακτορείο Reuters, το οποίο δεν κατάφερε να πάρει αρχικά σχόλιο από το αμερικανικό Πεντάγωνο, αναφέρει πως η Ουάσινγκτον πάγια υπογραμμίζει πως λαμβάνει μέριμνα να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά σε αμάχους.
Σε προηγούμενες αναφορές του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, προσθέτει το πρακτορείο, είχε αναφερθεί πως από τον Ιούλιου του περασμένου χρόνου μέχρι τον φετινό Απρίλιο είχαν σκοτωθεί 14 άμαχοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- Συνέχεια στο νικηφόρο σερί θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442