Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 15 υποψήφιοι για τη «χρυσή μπάλα»
Η «χρυσή μπάλα» επέστρεψε στους δημοσιογράφους και το διάσημο γαλλικό περιοδικό «France Football» ανακοίνωσε τους πρώτους 15 υποψήφιους για τον κορυφαίο παίκτη του 2016, ενώ μέχρι το βράδυ θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα υπόλοιπα 15 ονόματα της σχετικής λίστας.
Η «χρυσή μπάλα» επέστρεψε στους δημοσιογράφους και το διάσημο γαλλικό περιοδικό «France Football» ανακοίνωσε τους πρώτους 15 υποψήφιους για τον κορυφαίο παίκτη του 2016, ενώ μέχρι το βράδυ θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα υπόλοιπα 15 ονόματα της σχετικής λίστας.
Οπως έγινε γνωστό από το περιοδικό θα δημοσιοποιούνται πέντε ονόματα ανά δύο ώρες στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.
Η πρώτη δεκαπεντάδα των υποψηφίων περιλαμβάνει τους:
Το βραβείο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, που δημιουργήθηκε το 2010 με τη συγχώνευση του «Ballon d’Or» του και του «FIFA World Player», έκλεισε τον κύκλο του, λόγω της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για ανανέωση της συμφωνίας με το γαλλικό περιοδικό.
Η «χρυσή μπάλα» «γεννήθηκε», όπως το ευρωπαϊκό κύπελλο το 1956, και το 2010, υπό την προεδρία του Ζεπ Μπάτερ στην FIFA, καταβλήθηκαν 15 εκατ. ευρώ στον εκδοτικό όμιλο Αμάουρι, που εκδίδει την καθημερινή αθλητική εφημερίδα «L’Equipe» και το «France Football», προκειμένου να αποκτηθούν τα δικαιώματα του τροπαίου.
Με την ανάδειξη του Τζάνι Ινφαντίνο στην προεδρία της FIFA, υπήρξε ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών και αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η συμφωνία, μιας και επιθυμεί ένα βραβείο που να δίνεται αποκλειστικά από την παγκόσμια ομοσπονδία.
Να σημειωθεί ότι από το 2010, μόνο δύο παίκτες, οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν πάρει την «χρυσή μπάλα» της FIFA.
Η ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Survivors - Ξαναγράφοντας το μύθο της θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 18:00, στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Μετά τη νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του Παναθηναϊκού ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε τη σημασία ης νίκης του Ολυμπιακού αλλά και στη νοοτροπία διαχείρισής της από όλους στους Πειραιώτες.
Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις μίλησε για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι η ομάδα του δεν έπαιξε καλά στην αρχή, ενώ στάθηκε στα λάθη.
Η Λίβερπουλ πέρασε με 3-1 από το «Μολινό», εξασφαλίζοντας πρόκριση στα προημιτελικά του FA Cup και δείχνοντας αντίδραση μετά την πρόσφατη ήττα της στο πρωτάθλημα.