Μπάσκετ (Α): Αγχώθηκαν στο τέλος οι ΗΠΑ, 100-97 τη Γαλλία
Οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν αήττητοι την πρώτη φάση του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών και προκρίθηκαν στα προημιτελικά όσο κι αν ήθελε να τους χαλάσει το σερί η χάλκινη πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης Γαλλία. Οι παίκτες του Μάικ Σιζέφσκι επικράτησαν με 100-97 των «μπλε», ενώ είχαν προηγηθεί με +10, 100-90, 1.25'' πριν τη λήξη.
Οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν αήττητοι την πρώτη φάση του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών και προκρίθηκαν στα προημιτελικά όσο κι αν ήθελε να τους χαλάσει το σερί η χάλκινη πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης Γαλλία. Οι παίκτες του Μάικ Σιζέφσκι επικράτησαν με 100-97 των «μπλε», ενώ είχαν προηγηθεί με +10, 100-90, 1.25» πριν τη λήξη.
Το λέι απ του Νικολά Μπατούμ και το τρίποντο του Αντουάν Ντιό απλά επέτρεψαν στη Γαλλία να μειώσει. Μόνο στην πρώτη περίοδο κοίταξε κατάματα τους Αμερικανούς η Γαλλία. Στη δεύτερη περίοδο, οι ΗΠΑ διατηρούσαν διαφορά δέκα πόντων και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά στο β΄ μέρος.
Ο Κλέι Τόμπσον πέτυχε 30 πόντους, νταμπλ νταμπλ σημείωσε ο Κάιρι Ιρβινγκ (10 πόντοι, 12 ασίστ), ενώ με 17 πόντους φιλοδώρησε τους «τρικολόρ» ο Κέβιν Ντουράντ. Από την ομάδα του Βενσάν Κολέ, από 18 πόντους σημείωσαν οι Νάντο ντε Κολό και Τομά Ερτέλ, 14 είχε ο Μπατούμ και 12 ο Λοβέρν. Η Γαλλία μετρά 3 νίκες – 2 ήττες και καθώς έχει ηττηθεί από τους Αυστραλούς (3-1) περιμένει να μάθει το αποτέλεσμα των «καγκουρό» με τη Βενεζουέλα για να γνωρίζει αν θα είναι 2η ή 3η του Α΄ ομίλου.
Τα δεκάλεπτα: 30-24, 55-46, 81-69, 100-97.
Εύκολα η Αυστραλία
Η Αυστραλία έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις της στο Ρίο ντε Τζανέιρο επικρατώντας με 81-56 της Βενεζουέλας, στην αναμέτρηση με την οποία οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στον Α΄ του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ των Ανδρών.
Η διαφορά είναι πως το συγκρότημα της Νότιας Αμερικής θα πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής, ενώ οι φιλόδοξοι «μπούμερς» θα συνεχίσουν στα προημιτελικά στοχεύοντας ακόμη ψηλότερα. Η ομάδα του Αντρέι Λεμάνις, που είχε καλύτερο παίκτη τον Κρις Γκούλντινγκ (22 πόντοι), κατετάγη στη δεύτερη θέση του ομίλου της και στους «8» θα αντιμετωπίσει τον τρίτο του Β΄ ομίλου.