Στα 6,67 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα φέσια του Δημοσίου στους ιδιώτες τον Μάρτιο
Στα 5,575 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Μάρτιο, από 5,405 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο. Αν σε αυτά προστεθούν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ύψους 1,099 δισ. ευρώ (από 1,079 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο) τότε το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 6,67 δισ. ευρώ, δικαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι όσο το τοπίο στις διαπραγματεύσεις για την εκταμίευση της δόσης παραμένει θολό, η κυβέρνηση «κάνει οικονομία» στην αποπληρωμή οφειλών.
Στα 5,575 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Μάρτιο, από 5,405 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.
Αν σε αυτά προστεθούν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ύψους 1,099 δισ. ευρώ (από 1,079 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο) τότε το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 6,67 δισ. ευρώ, δικαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι όσο το τοπίο στις διαπραγματεύσεις για την εκταμίευση της δόσης παραμένει θολό, η κυβέρνηση «κάνει οικονομία» στην αποπληρωμή οφειλών.
Πρωταθλητές στα χρέη παραμένουν τα Ταμεία και τα νοσοκομεία. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία για την πορεία εξέλιξης των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, τα χρέη των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, διαμορφώθηκαν τον Μάρτιο στα 2,876 δισ. ευρώ έναντι 2,931 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.
Οι οφειλές των νοσοκομείων ανήλθαν σε 1,146 δισ. ευρώ έναντι 1,092 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Ακολουθούν τα λοιπά νομικά πρόσωπα με χρέη 540 εκατ. ευρώ και η τοπική αυτοδιοίκηση με 358 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ταϊρίκ Τζόουνς αρέσει στον Ολυμπιακό – Παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Παρτιζάν οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
- Πέθανε η ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Εμείς φάγαμε λάσπη στην τηλεόραση, 3 γυναίκες τράβηξαν τα πάνδεινα στο δικαστήριο»
- Ivan Greko: «Δεν έχει βραχιολάκι» λέει ο δικηγόρος του τράπερ μετά τη σύλληψή του
- «Πρόταση της Γκρέμιο στον Παναθηναϊκό για τον Τετέ»
- ΝΔ: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του στελέχους του κόμματος Μιχάλη Λεκάκου
- Πυρηνικά: Οι συμφωνίες ελέγχου διάδοσης όπλων οδεύουν προς τέλμα το 2026 – Αυξάνεται ο κίνδυνος κρίσης
- Δύο λέξεις που πρέπει να αποφύγετε στη λίστα με τους στόχους σας για το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442