Η ΕΠΟ προσφεύγει στο ΣτΕ κατά Κοντονή με άδεια των δικηγόρων
Τη συνέχιση του Κυπέλλου Ελλάδας επιδιώκει η ΕΠΟ, κόντρα στην απόφαση διακοπής της διοργάνωσης από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ομοσπονδία εξασφάλισε άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ώστε την Παρασκευή να πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προκειμένου να ακυρώσει την αρθεί η απόφαση Κοντονή.
Τη συνέχιση του Κυπέλλου Ελλάδας επιδιώκει η ΕΠΟ, κόντρα στην απόφαση διακοπής της διοργάνωσης από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ομοσπονδία εξασφάλισε άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΣΔΑ), ώστε την Παρασκευή να πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προκειμένου να ακυρώσει την αρθεί η απόφαση Κοντονή.
Έτσι παρά τη συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων, η διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου έλαβε ειδική άδεια για να εκπροσωπηθεί νομικά στο ΣτΕ.
Σύμφωνα με την ΕΠΟ, η απόφαση του Κοντονή είναι αντισυνταγματική και για το λόγο αυτό, θα ζητηθεί η υπόθεση να εισαχθεί ως «κατεπείγουσα».
Εάν το ΣτΕ δεν κρίνει την υπόθεση ως «κατεπείγουσα», τότε πιθανότατα θα υπάρξει αίτημα ανάκλησης και να ακολουθήσει η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.
Μάλιστα, από την ΕΠΟ υποστηρίζουν πως η απόφαση Κοντονή έρχεται σε σύγκρουση ακόμη και με τον νέα αθλητικό νόμο που παρουσίασε ο ίδιος ο υφυπουργός, ότι δεν είναι συμβατή και δεν μπορεί να σταθεί νομικά.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με FIFA και UEFA, ψάχνοντας την ιδανική φόρμουλα για τη συνέχιση του Κυπέλλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Live Streaming: Ζάμπια – Μαρόκο
- Συμμαχία ανταγωνιστών στους ημιαγωγούς – H Nvidia επενδύει για τη σωτηρία της Intel
- «Συνελήφθη ο παίκτης του Κολοσσού Ρόδου, Άντριου Γκάουντλοκ, με ποσότητα ναρκωτικών»
- Η Μπιγιονσέ ανήκει πλέον στην λίστα με τους δισεκατομμυριούχους, κάνοντας παρέα στον Jay-Z
- ΒΑΒΟΥΡΑ: Ξαναχτυπά αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Τραμπ και Νετανιάχου συναντώνται στο Μαρ-α-Λάγκο – «Πρέπει να αφοπλίσουμε τη Χαμάς», απειλές στο Ιράν
- Η σταθερότητα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η εγγύηση Σιμεόνε και ο θρύλος ‘Ομπλακ
- Υπό την πίεση των ΗΠΑ, το ακροδεξιό AfD θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442