Προχωρά η FIBA στη διοργάνωση της Basketball Champions League
Οι πιθανότητες να διεξάγονται δύο κορυφαία διασυλλογικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπάσκετ από τη νέα σεζόν (2016-17) αυξήθηκαν σημαντικά, μετά τη συνάντηση εκπροσώπων της FIBA, με τις ομοσπονδίες των Ελλάδας, Ρωσίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Τουρκίας, Γαλλίας και Γερμανίας, στη Ρώμη σήμερα, με θέμα τη δημιουργία της Basketball Champions League.
Οι πιθανότητες να διεξάγονται δύο κορυφαία διασυλλογικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπάσκετ από τη νέα σεζόν (2016-17) αυξήθηκαν σημαντικά, μετά τη συνάντηση εκπροσώπων της FIBA, με τις ομοσπονδίες των Ελλάδας, Ρωσίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Τουρκίας, Γαλλίας και Γερμανίας, στη Ρώμη σήμερα, με θέμα τη δημιουργία της Basketball Champions League.
Συζητήθηκαν αναπροσαρμογές, μετά από αιτήματα των ομοσπονδιών που συμμετείχαν στο αρχικό πλάνο, ενώ προγραμματίστηκε νέα σύσκεψη για τις 10 Δεκεμβρίου, όταν παρούσες θα είναι και ομάδες, αλλά και εθνικές λίγκες. Τότε, θα διαφανεί ποιοι σύλλογοι θα ακολουθήσουν τη νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση που σχεδιάζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ.
Από τη συνάντηση στη Ρώμη προκύπτει πως η FIBA αντιπαραβάλει στο πρότζεκτ της Euroleague για μία «κλειστή λίγκα» ως κίνητρο για τη συμμετοχή των ομάδων την ενδυνάμωση των εθνικών λιγκών, με κριτήρια συμμετοχής.
Ήδη, πάντως 11 ομάδες έχουν δεσμευτεί με τη Euroleague (έχουν ήδη συμβόλαιο τύπου Α). Αυτές είναι οι Ολυμπιακός, Αναντολού Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχα, Αρμάνι Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσέ, Λαμποράλ Κούτσα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ρεάλ Μαδρίτης και Ζαλγκίρις Κάουνας. Στάση αναμονής τηρεί ο Παναθηναϊκός, καθώς δεν υπέγραψε το δεκαετές συμβόλαιο που πρόσφερε η Euroleague.
Προς το παρόν, η Μάλαγα είναι η μόνη ομάδα που έχει εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της συμμετοχής στο Basketball Champions League της FIBA, καθώς δεν περιλαμβάνεται στις 3 ομάδες από την Ισπανία που έχουν δεσμευτεί με τη Euroleague (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Λαμποράλ Κούτσα).
Οι δημοτικές επιτροπές ενέκριναν το σχέδιο σκοπιμότητας – Το έργο για το νέο γήπεδο της Ρόμα προχωρά προς την τελική έγκριση του δημοτικού συμβουλίου της Ρώμης.
Με το «παράθυρο» ότι τα αντικείμενα που έριξαν οι οπαδοί της στο Πανθεσσαλικό Στάδιο δεν ήταν πρόσφορα να προκαλέσουν σωματική βλάβη η ΔΕΑΒ απάλλαξε την ΑΕΚ. Το ίδιο… βιολί και με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ!
LIVE: Πανιώνιος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Πανιώνιος – Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ.