Το «Spectre», η νέα ταινία Μποντ σπάει ρεκόρ στα box office
Το Spectre, η 24η ταινία με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ σπάει τα ρεκόρ στο box office σχεδόν σε όλες τις χώρες που προβάλλεται. Αυτό γίνεται την ώρα που η Sony, η οποία κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα για τις περιπέτειες του δημοφιλούς πράκτορα, βλέπει και άλλους «παίκτες» να μπαίνουν στο παιχνίδι, καθώς η συμφωνία για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων λήγει.
Η 24η ταινία με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ σπάει τα ρεκόρ στο box office σχεδόν σε όλες τις χώρες που προβάλλεται.
Μάλιστα, στη Βρετανία το Spectre βγήκε στις αίθουσες Δευτέρα -αντί Παρασκευή όπως συνηθίζεται-, με κέρδη 41 εκατομμύρια λίρες την πρώτη εβδομάδα προβολής του.
Το προηγούμενο ρεκόρ στη Βρετανία για ταινία που κυκλοφόρησε Δευτέρα κατείχε ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν που κυκλοφόρησε το 2004 και απέσπασε 23,8 εκατομμύρια λίρες.
Στην Ελλάδα, η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται στις αίθουσες από τις 12 Νοεμβρίου.
Ρεκόρ ανοίγματος έκανε το Spectre και στη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία και τη Δανία.
Έχοντας προβληθεί μόλις σε έξι περιοχές, η ταινία έχει αποφέρει στα ταμεία των κινηματογράφων 80,4 εκατομμύρια δολάρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Skyfall, η προηγούμενη ταινία Μποντ ήταν η πιο επιτυχημένη της σειράς ταινιών με εισπράξεις 1,1 δισ. δολάρια παγκοσμίως.
Αυτό γίνεται την ώρα που η Sony, η οποία κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα για τις περιπέτειες του δημοφιλούς πράκτορα, βλέπει και άλλους «παίκτες» να μπαίνουν στο παιχνίδι, καθώς η συμφωνία για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων λήγει.
Ήδη μεγάλα στούντιο όπως η MGM φαίνεται να έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους.
Ωστόσο, η Μπάρμπαρα Μπρόκολι και ο Μάικλ Γουίλσον, παραγωγοί των ταινιών και αυτοί που θα κλείσουν τη συμφωνία για τα πνευματικά δικαιώματα κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και περιμένουν να δουν την επιτυχία που θα σημειώσει η ταινία, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη θέση τους.
Φαίνεται, πάντως, ότι βρισκόμαστε κοντά σε μία νέα αρχή για τον δημοφιλή πράκτορα. Ο Ντάνιελ Κρεγκ έχει δηλώσει κάτι περισσότερο από απροθυμία να επαναλάβει τον ρόλο του (συγκεκριμένα είπε ότι θα προτιμούσε «να κόψει τις φλέβες του» από το να φορέσει άμεσα το κοστούμι του 007), ενώ και ο Σαμ Μέντες έχει δηλώσει ότι δεν θα ήθελε να σκηνοθετήσει άλλο Μποντ.
Είτε λοιπόν παραμείνει στη Sony, είτε κινηθεί σε άλλο στούντιο, είναι πιθανό η βασική ομάδα των συντελεστών να αλλάξει… Και ας δήλωσαν οι Μπρόκολι και Γουίλσον σε πρόσφατη συνέντευξή τους -στην οποία ήταν παρών το in.gr, το μοναδικό από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης- ότι δεν θα ήθελαν ούτε να σκεφτούν μία ταινία Μποντ χωρίς τον Ντάνιελ Κρεγκ.
Αγγελική Στελλάκη
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνάντηση ΚΕΔΕ – Ένωσης Δήμων Κύπρου: Κοινός βηματισμός και ενίσχυση της θεσμικής συνεργασίας
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Μαράια Κάρεϊ θα τραγουδάει στα ιταλικά, όσο η ICE «παρελαύνει» στην τελετή έναρξης
- Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 5 ετών στον 72χρονο που σκότωσε με σκεπάρνι τον γιο του
- H Κομισιόν απειλεί το TikTok με πρόστιμο για τον «εθιστικό σχεδιασμό» του
- Παναθηναϊκός: Στην Τουρκία συνεχίζει ο Μλαντένοβιτς
- Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή – Τα δρομολόγια και οι σταθμοί που επηρεάζονται
- Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Ανατολική Τουρκία
- Τσουκαλάς: Δικαίωση της στάσης του ΠΑΣΟΚ η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον τόκο στη βασική οφειλή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442