Αύξηση 9,8% στις ευρωπαϊκές πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο
Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων συνεχίζουν να αυξάνονται για 25ο συνεχή μήνα το Σεπτέμβριο, καταγράφοντας αύξηση 8,8% στο εννιάμηνο, χωρίς ωστόσο όπως σημειώνει ο ACEA, να φτάνουν τα προ κρίσης επίπεδα και τα αντίστοιχα μεγέθη του 2007.
Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου συνεχίζει το σερί ανόδου 25 μηνών της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου καταγράφοντας αύξηση 9,8% με τις συνολικές ταξινομήσεις να διαμορφώνονται για το Σεπτέμβριο στις 1.356.868 μονάδες.
Όπως σημειώνει ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA), η συνεχιζόμενη άνοδος αποδίδεται στα συνεχιζόμενα μέτρα απόσυρσης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στην οικονομική ανάκαμψη του ευρωπαϊκού Νότου που οδήγησαν τη ζήτηση σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές αυτοκινήτου.
Αναλυτικά σε ό,τι αφορά των «club των ισχυρών» για το Σεπτέμβριο, οι ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ισπανία κατέγραψαν αύξηση 22,5% στην Ισπανία, 17,2 στην Ιταλία, 9,1% στη Γαλλία, 8,6% στη Βρετανία και 4,8% στη Γερμανία σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014.
Αναλόγως ανοδική είναι και η πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου οπότε και οι συνολικές ταξινομήσεις διαμορφώθηκαν σε 10.413.675 μονάδες καταγράφοντας αύξηση 8,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Όπως ωστόσο σημειώνει ο ACEA, παρά την συνεχιζόμενη αύξηση το μέγεθος αυτό εξακολουθεί να απέχει από την αντίστοιχη περίοδο του 2007 –προ κρίσης- οπότε και είχαν καταγραφεί 12 εκατομμύρια μονάδες.
Σε κάθε περίπτωση και στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015, όλες οι παραδοσιακά μεγάλες αγορές αυτοκινήτου της Ευρώπης, καταγράφουν ανοδική πορεία σε σχέση με πέρυσι με την ισπανική στο +22,4%, την ιταλική στο 15,3%, τη βρετανική στο +7,1%, τη γαλλική +6,3% και τη γερμανική 5,5%.
auto.in.gr
- Παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη: Μεγάλη μελέτη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Τραμπ
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Πέσιτς: «Αυτό που κάνει η Euroleague είναι καταστροφικό»
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442