Το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού παρέλαβε Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού παρέλαβε σε ειδική εκδήλωση στο υπουργείο Τουρισμού, η υπηρεσιακή υπουργός Άλκηστις Πρωτοψάλτη, από την απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργό τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Σε δηλώσεις της, η απερχόμενη υπουργός αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του υπουργείου Τουρισμού το προηγούμενο διάστημα.
Το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού παρέλαβε σε ειδική εκδήλωση στο υπουργείο Τουρισμού, η υπηρεσιακή υπουργός Άλκηστις Πρωτοψάλτη, από την απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργό τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Σε δηλώσεις της, η απερχόμενη υπουργός αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του υπουργείου Τουρισμού το προηγούμενο διάστημα.
»Το αποτέλεσμα ήταν θετικό» επεσήμανε η κ. Κουντουρά, και στάθηκε στις προσπάθειες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, που καρποφόρησαν όπως είπε, στην κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας, στο νέο πλαίσιο κατάταξης των καταλυμάτων αλλά και στο ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων. Ειδικά σε αυτό το σκέλος, η κ. Κουντουρά σημείωσε, ότι «ξεμπλόκαραν επενδύσεις 1 δισ. ευρώ που λίμναζαν».
Για την τρέχουσα χρονιά, η κ. Κουντουρά τόνισε ότι αναμένεται νέο ρεκόρ αφίξεων στην Ελλάδα και προσδιόρισε το νούμερο αυτό στα 26 περίπου εκατομμύρια τουρίστες. Πολύ ενθαρρυντικό για την εφετεινή χρονιά, είναι το γεγονός ότι τα τουριστικά έσοδα θα είναι κατά 1 δισ. ευρώ αυξημένα σε σχέση με πέρυσι, ανέφερε.
Από την πλευρά της, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έδωσε τα συγχαρητήρια για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα στον τουρισμό, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή που της ζητήθηκε να βοηθήσει την πατρίδα. Αφού τόνισε ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, δήλωσε ότι αυτό που θα κάνει δεν θα είναι εικονική πραγματικότητα και ευχήθηκε να σχηματιστεί σύντομα νέα κυβέρνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χρυσή Αυγή: «Μία ιστορική μέρα, μία μεγάλη νίκη για την κοινωνία μας» – Μάγδα Φύσσα για την απόφαση του Εφετείου
- Ένας στους πέντε Ευρωπαίους θεωρεί τις ΗΠΑ «απειλή»: Μήπως ο Τραμπ σπρώχνει την ΕΕ στην αγκαλιά της Κίνας;
- Ιωάννινα: Τρύπα σε δρόμο «κατάπιε» όχημα καθαριότητας
- Ντουμπάι: «Μόλις επιτραπεί θα επαναπατριστούν όλοι οι Έλληνες» – Ο Γιάννης Λοβέρδος για τους εγκλωβισμένους
- Το «τρομακτικό» πρόγραμμα της Νιούκαστλ: Δίνει 6 σπουδαία ματς σε 19 μέρες (pic)
- Ο χειμώνας επιστρέφει: Η κινηματογραφική μεταφορά του Game of Thrones βρίσκεται στα σκαριά
- Live: Σε εξέλιξη συνεδρίαση στη Βουλή – Τοποθέτηση Μητσοτάκη για Μέση Ανατολή και παρεμβάσεις πολιτικών αρχηγών
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Μαρτίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442