O Σίλβιο δηλώνει κοντά στην αγιότητα και παρ’ ολίγον… ρώσος υπουργός
«Δεν αμαρτάνω πλέον»: Ο Μπερλουσκόνι πληροφόρησε, μεταξύ σοβαρού και αστείου (ή αστείου και... σοβαρού), τους γερουσιαστές του κόμματος πως βρίσκεται πια «κοντά στην αγιότητα». Επιπλέον, αποκάλυψε ότι ο Πούτιν του είχε προσφέρει ρωσική υπηκοότητα και θέση... υπουργού.
«Δεν αμαρτάνω πλέον»: Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πληροφόρησε, μεταξύ σοβαρού και αστείου (ή, αστείου και… σοβαρού), τους γερουσιαστές του κόμματός του πως βρίσκεται πια «κοντά στην αγιότητα».
Επιπλέον, αποκάλυψε ότι ο Πούτιν του είχε προσφέρει ρωσική υπηκοότητα αλλά και θέση… υπουργού.
Οι νέες φιλοδοξίες του πρώην Καβαλιέρε πάντως δεν επισκιάζουν την πολιτική του δραστηριότητα, καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι η κεντροδεξιά είναι εκλογικά ισοδύναμη με την κεντροαριστερά -έστω κι αν το δικό του κόμμα βρίσκεται στην τέταρτη θέση…
«Είμαι κοντά στην αγιότητα, δεν αμαρτάνω πια ούτε και κάνω σκέψεις» είπε ο Μπερλουσκόνι σε γεύμα που παρέθεσε σε γερουσιαστές του Forza Italia, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
Όσον αφορά την «προσφορά» από τον φίλο του στη Μόσχα, ο Μπερλουσκόνι ανέφερε στους συνδαιτημόνες του, σύμφωνα αυτή την φορά με την Stampa: «Σκεφτείτε, εδώ με βάζουν στο περιθώριο ενώ ο Πούτιν μού είπε ότι θα ήταν έτοιμος να μου δώσει τη ρωσική υπηκοότητα και να με κάνει υπουργό Οικονομίας».
Όσον αφορά την ιταλική πολιτική σκηνή, ο Μπερλουσκόνι καθησύχασε τα στελέχη του κόμματός του πως η ιταλική κεντροδεξιά βρίσκεται ισοδύναμη με την κεντροαριστερά, στο σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού μετά τις εκλογές.
Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνες για το Forza Italia. Στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Piepoli στα μέσα Ιουλίου, πρώτο βρισκόταν με 32,5% το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα (PD) και δεύτερο το Κίνημα 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο με 24,5%.
Στην τρίτη θέση βρισκόταν η ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά με 16,5% και μόνο στην τέταρτη θέση εμφανίζεται το Forza Italia, με 11%. Η κατάταξη είναι σταθερή τους τελευταίους μήνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουλάχιστον 10 νεκροί στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Βηρυτό
- Καιρός: Συννεφιά και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα
- Πέντε ιδέες για πρωινό που «χαρίζουν» χρόνια ζωής
- Λευκωσία για την επίθεση στη βρετανική στρατιωτική βάση στο Ακρωτήρι: «Περιορισμένες ζημιές»
- Τέμπη, τρία χρόνια μετά: Πόσο ασφαλή (δεν) είναι τα τρένα μας;
- Η «φωνή του λαού» γίνεται αλγόριθμος: Ο Μάικλ Κέιν στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
- Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζει τις σχέσεις;
- Στενά του Ορμούζ: Το στρατηγικό πέρασμα για το πετρέλαιο στη μέγγενη του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442