Βίσκο: Η επιμήκυνση των λήξεων του ελληνικού χρέους δεν επαρκεί
Την άποψη πως μια επιμήκυνση των λήξεων των δανείων του επίσημου τομέα δεν είναι από μόνη της επαρκής για να λύσει το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, σε συνέντευξή στην «Ιl Foglio».
Την άποψη πως μια επιμήκυνση των λήξεων των δανείων του επίσημου τομέα δεν είναι από μόνη της επαρκής για να λύσει το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, Ιγκνάσιο Βίσκο, σε συνέντευξή στην ιταλική εφημερίδα Il Foglio.
Σύμφωνα με το Reuters, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ εξέφρασε την άποψη πως η παράταση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους δεν θα ήταν αρκετή για να λυθεί το πρόβλημα υπερχρέωσης της χώρας.
«Το θέμα του ελληνικού χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί ακόμα και με περαιτέρω παράταση των λήξεων, όμως είναι ξεκάθαρο πως αυτό δεν θα είναι αρκετό για να ξεπεραστούν τα προβλήματα χρέους της χώρας» ανέφερε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βασίλης Καρράς: Παίκτης από reality της Βουλγαρίας τον ενσαρκώνει και αποθεώνεται
- Χάρης Δούκας: «Βασικός στόχος του ΠΑΣΟΚ να φύγει η ΝΔ – Καμία συγκυβέρνηση με τη ΝΔ των υποκλοπών»
- Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία
- Εθνική Ελλάδας: Ο Ιταλός Κίφι σφυρίζει το φιλικό με την Παραγουάη
- ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Με Τασούλα, Ανδρέα και Καραϊσκάκη το νέο βίντεο για το συνέδριο
- Δική Τεμπών: Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του μοναδικού επιζώντος από το πρώτο βαγόνι
- Κατώτατος μισθός: Η «νάρκη» πριν η κυβέρνηση «πατήσει το κουμπί» της αύξησης
- Πώς η ανατροφή του σκύλου διαμορφώνει το ταμπεραμέντο του;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442