Στα 84,1 δισ. ευρώ αύξησε το όριο του ELA η ΕΚΤ
Στα 84,1 δισ. ευρώ αυξάνεται το όριο δανεισμού στις ελληνικές τράπεζες μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για νέα αύξηση κατά 1,1 δισ. ευρώ του ορίου.
Στα 84,1 δισ. ευρώ αυξάνεται το όριο δανεισμού στις ελληνικές τράπεζες μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα για νέα αύξηση κατά 1,1 δισ. ευρώ του ορίου.
Η σημερινή απόφαση της ΕΚΤ για τον ELA προφανώς σχετίζεται με τις αυξημένες εκροές καταθέσεων που σημειώνονται τις τελευταίες τρεις ημέρες λόγω κυρίως των νέων εμπλοκών που εμφανίστηκαν στις διαπραγματεύσεις Αθήνας-πιστωτών απομακρύνοντας το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας παρά την ασφυκτική πίεση του χρόνου.
Επίσης, η απόφαση της ΕΚΤ για νέα αύξηση του ELA δείχνει ότι ο Mάριο Ντράγκι θα εξαντλήσει τα περιθώρια πριν τραβήξει την πρίζα για την Ελλάδα, δικαιώνοντας τους αναλυτές που επιμένουν ότι όσο οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ο Ντράγκι δεν πρόκειται να τορπιλίσει τη διαδικασία, πόσο μάλλον ενώ επίκεται το αυριανό, Πέμπτη, Εurogroup εν όψει του οποίου διαφαίνεται νέα κινητικότητα στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η κεντρική τράπεζα είχε προχωρήσει σε αύξηση μαμούθ του ορίου κατά 2,3 δισ. ευρώ. Ηταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση από τον Φεβρουάριο, οπότε και οι τράπεζες αναγκάστηκαν να καταφύγουν στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας της ΤτΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός – Ο Στρεφέτσα έκανε το 3-0 για τους πρωταθλητές (vids)
- «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά» – Αγρότης λύγισε αποχαιρετώντας τα 450 πρόβατά του λόγω ευλογιάς
- Μαινόμενος Μασκ μετά το πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση
- «Αιμορραγία» στελεχών στην Apple – Μένει πίσω στην AI επανάσταση;
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί
- Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία – Με λεωφορεία το Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λειανοκλάδι
- Τα μπλόκα χωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία στα δύο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442