Απεβίωσε χθες, Τετάρτη, η καταξιωμένη υψίφωνος και εκλεκτό στέλεχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μυρτώ Δουλή. Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή 15 Μαΐου στις 15:00 από το Νεκροταφείο του Βύρωνα.
Απεβίωσε χθες, Τετάρτη, η καταξιωμένη υψίφωνος και εκλεκτό στέλεχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μυρτώ Δουλή.
Η ελληνίδα υψίφωνος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936 και σπούδασε τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο με τη Νουνούκα Φραγκιά-Σπηλιοπούλου.
Συνέχισε τις σπουδές της στην Κρατική Μουσική Ακαδημία της Βιέννης με την Ελίζαμπεθ Ραντό, τον Γιόζεφ Βιτ και τον Γιούλιους Πάτσακ, αποφοιτώντας με άριστα.
Από το 1961 συμμετείχε ως σολίστ σε συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Συμφωνικής ορχήστρας της ΕΡΤ.
Το 1961 πρωτοεμφανίστηκε στην ΕΛΣ ως Τσο-Τσο Σαν (Μαντάμα Μπαττερφλάι). Έως το 1988 συμμετείχε σε περίπου 65 παραγωγές και αναβιώσεις παραγωγών, ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ή βασικούς ρόλους σε 21 όπερες, 3 οπερέτες, ένα μιούζικαλ.
Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Εθνικού Συμβουλίου Μουσικής της UNESCO και δίδαξε μονωδία στο Ελληνικό Ωδείο (1994-2006).
Ήταν σύζυγος του ποιητή Τάσου Πορφύρη.
Η κηδεία της Μυρτώς Δουλή, θα γίνει την Παρασκευή 15 Μαΐου στις 15:00, από το Νεκροταφείο του Βύρωνα.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας