Βαρουφάκης: Οι διαρροές στοιχείων υπονομεύουν την εμπιστοσύνη
Τη θέση ότι είναι απαράδεκτο η κοινή γνώμη να ενημερώνεται από τις ιστοσελίδες για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή.
Τη θέση ότι είναι απαράδεκτο η κοινή γνώμη να ενημερώνεται από τις ιστοσελίδες για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή.
Είχε προηγηθεί σχόλιο από τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση, ο οποίος είπε ότι οι βουλευτές ενημερώνονται από το διαδίκτυο, για τις προτάσεις της κυβέρνησης.
«Αυτό δεν ήταν δική μας επιλογή, μας επιβάλλεται η πλήρης εμπιστευτικότητα όσων λέγονται. Κρίνω ότι αυτές οι διαρροές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς» είπε ο κ Βαρουφάκης.
Ο ίδιος είπε πως η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει, σε διάφορα στάδια, να δημοσιοποιηθούν οι προτάσεις αυτές, ωστόσο για τη διαρροή του Πίτερ Σπίγκελ στους Financial Times, πρόσθεσε ότι δεν το διέρευσε η ελληνική κυβέρνηση.
«Αυτού του είδους η δήθεν εμπιστευτική διαδικασία, υπονομεύει τις σχέσεις των χωρών των Ευρωπαϊκής Ένωσης» επέμεινε ο υπουργός.
Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, αναφερόμενος την Πέμπτη στη νέα λίστα που έστειλε η Αθήνα είπε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει σημειώσει πρόοδο με τη νέα λίστα προτάσεων για μεταρρυθμίσεις, αλλά χρειάζεται να γίνουν ακόμη περισσότερα κυρίως ως προς την ποσοτικοποίηση των μέτρων.
«Υπάρχει πρόοδος με την τελευταία λίστα… Υπάρχει ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο; Ναι, στην ποσοτικοποίηση των μέτρων» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Γάλλος αξιωματούχος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρόμος σε τουρνουά τένις στα ΗΑΕ: Παίκτες φεύγουν τρέχοντας το κορτ μετά από επίθεση drones (vid)
- Ιράν: Οι βομβαρδισμοί προκαλούν τρόμο στην Τεχεράνη, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις για διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος
- «Νεκρός ο Κουέιντιν Ταραντίνο από πυρά του Ιράν στο Ισραήλ» – Ένα fact check
- H COSMOTE TELEKOM Χρυσός Χορηγός των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ μέχρι το 2030
- Ερντογάν: Επιδεινώνεται η αστάθεια στην περιοχή, η Τουρκία συνεχίζει αποφασιστικά για την ειρήνη
- Η Βρετανία στέλνει το αντιτορπιλικό HMS Dragon και ελικόπτερα στην Κύπρο
- Euroleague: Σε ποιες χώρες θα έχουν έδρα από εδώ και πέρα Μακάμπι, Χάποελ και Ντουμπάι BC
- Λάρισα: Νεκρός 95χρονος οδηγός σε τροχαίο με την εμπλοκή τριών οχημάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442