Εν ψυχρώ εκτέλεση όλων των γυναικών στο προπύργιο της Μπόκο Χαράμ
Ο ίδιος ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ διέταξε να «σκοτώσουν όλες τις γυναίκες» στο προπύργιο της οργάνωσης, την πόλη Γκουόζα στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως αφηγήθηκε ένας άνδρας που στρατολογήθηκε με τη βία στην ισλαμιστική οργάνωση και ήταν μάρτυρας της σφαγής.
Ο ίδιος ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ διέταξε να «σκοτώσουν όλες τις γυναίκες» στο προπύργιο της οργάνωσης, την πόλη Γκουόζα στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως αφηγήθηκε ένας άνδρας που στρατολογήθηκε με τη βία στην ισλαμιστική οργάνωση και ήταν μάρτυρας της σφαγής.
Σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο 35χρονος αγρότης Ουσμάν Άλι διηγήθηκε ότι οι αντάρτες έφτασαν την Παρασκευή 13 Μαρτίου το βράδυ στο χωριό του Κιλεκάσα, 55 χιλιόμετρα από τη Γκουόζα.
Από την πόλη αυτή στην πολιτεία Μπόρνο ο Αμπουμπακάρ Σεκάου είχε ανακοινώσει την ίδρυση χαλιφάτου στις περιοχές της Νιγηρίας που ελέγχει η Μπόκο Χαράμ.
Νωρίτερα, ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι ανακατέλαβε τη Γκουόζα.
«Ο Σεκάου επέβαινε σε ένα μαύρο τζιπ Toyota» σε μια αυτοκινητοπομπή περισσότερων από 40 οχημάτων στα οποία είχαν εγκατασταθεί πολυβόλα, δήλωσε ο Άλι, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει.
Στη συνέχεια ο επικεφαλής της Μπόκο Χαράμ πήγε στο χωριό Χούγιουμ, περίπου 5χλμ πιο μακριά, και το επόμενο πρωί όλοι οι κάτοικοι του Κιλεκάσα συγκεντρώθηκαν και δόθηκαν όπλα στους άνδρες που ήταν σε θέση να πολεμήσουν.
«Δεν είχαμε επιλογή» υπογράμμισε ο Άλι. Ένας άνδρας που προσπάθησε να διαφύγει εκτελέστηκε ενώπιον όλων.
«Την Κυριακή 15 Μαρτίου ο Σεκάου συγκέντρωσε όλους τους άνδρες, μεταξύ αυτών και εμάς που είχαμε στρατολογηθεί πρόσφατα και μας μίλησε. Είπε ότι θα επέστρεφαν στη Γκουόζα και θα σκότωναν όλες τις γυναίκες που έμειναν πίσω» συνέχισε ο ίδιος.
«Είπε ότι αν δεν τις σκότωναν, δεν θα τις έβρισκαν στον παράδεισο. Μας οδήγησαν στη Γκουόζα, όπου γίναμε μάρτυρες της σφαγής» είπε ο Άλι.
«Συγκέντρωσαν τις γυναίκες, που ήταν πολλές, κι άνοιξαν πυρ εναντίον τους» εξήγησε, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει έναν ακριβή αριθμό.
«Μία από τις γυναίκες που ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη ζήτησε να μην την σκοτώσουν μέχρι να γεννήσει, όμως δεν εισακούσθηκε το αίτημά της» σημείωσε ο αγρότης.
Μετά τη σφαγή, ο Άλι είπε ότι επέστρεψε στο Κιλεκάσα και όταν έπεσε το σκοτάδι έφυγε προς τη Γιόλα, την πρωτεύουσα της γειτονικής πολιτείας Ανταμάουα.
«Δεν ξέρω τι απέγιναν οι άνθρωποι στο χωριό. Όταν πήγαμε στη Γκουόζα δεν είδαμε κανένα ίχνος από τα κορίτσια του Τσιμπόκ. Μάλλον τις είχαν μεταφέρει αλλού» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442