«Τιμή και περηφάνια να είμαστε εδώ», δήλωσε ο Βεργέτης
Στην περηφάνια και την τιμή όλης της ομάδας που θα αντιμετωπίσει την Τότεναμ, στάθηκε ο Στάικος Βεργέτης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα των δύο ομάδων για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.
Στην περηφάνια και την τιμή όλης της ομάδας που θα αντιμετωπίσει την Τότεναμ, στάθηκε ο Στάικος Βεργέτης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα των δύο ομάδων για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Αναλυτικά:
Για την αναμέτρηση με την Τότεναμ: «Είναι μεγάλη τιμή και περηφάνια να είμαστε εδώ και να έχουμε έναν ιστορικό αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα θρύλο του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Αστέρας περνώντας τρεις προκριματικές φάσεις, έπαιξε στους ομίλους και αυτό που συμβαίνει τώρα το ζούμε για πρώτη φορά. Και ζούμε αυτό το όνειρο με ωριμότητα, συγκέντρωση και πειθαρχία σε κάθε αγώνα. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Ελπίζουμε να γίνει καλό παιχνίδι, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, έχουμε να κερδίσουμε μόνο από αυτούς αγώνες. Θα προσπαθήσουμε να αμυνθούμε με συνοχή και οργανωμένα και να απειλήσουμε σε όσες φάσεις παρουσιαστούν».
Για τις πιθανότητες πρόκρισης: «Η Τότεναμ παίζει σε ένα πρωτάθλημα δύο ταχύτητες πιο πάνω από το ελληνικό. Έχει παίκτες έμπειρους και με μεγάλη ποιότητα. Είναι φυσιολογικό στο πίσω μέρος του μυαλού μας να είναι η πρόκριση. Αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς. Κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά».
Για τον τρόπο που θα αγωνιστεί ο Αστέρας: «Όπως μας έχουν μελετήσει, έχουμε κι εμείς μελετήσει την Τότεναμ. Θα προσπαθήσουμε να μπλοκάρουμε τον αντίπαλο, να μην πάρει ρυθμό. Αυτή είναι η προτεραιότητα. Στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να απειλήσουμε και να σκοράρουμε. Έχουμε σκοράρει παντού, μόνο στην Γερμανία με την Μάιντς δεν τα καταφέραμε. Αλλά τις νίκες και τις προκρίσεις τις δίνει η άμυνα».
Για την Τότεναμ: «Με εξαίρεση τον τερματοφύλακα όλοι οι παίκτες της είναι επικίνδυνοι (σ.σ. γέλια). Οι μεσοεπιθετικοί όλοι είναι πολύ καλοί, μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα ενός αγώνα. Για αυτό χρειάζεται να έχουμε οργάνωση και καλή συνοχή εμείς».
Για την απουσία του Γκοϊάν: «Αποτελεί πονοκέφαλο η απουσία του Γκοϊάν. Αλλά δύο παίκτες που παίζουν στο κέντρο επίσης έχουν πολλά παιχνίδια, έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά και αυτό κάνει τον πονοκέφαλό μας πιο ελαφρύ».
Για τα συναισθήματά του που βρίσκεται σε αυτό το γήπεδο: «Υποστήριζα την Τότεναμ, χωρίς να ξέρω ξεκάθαρα την αιτία. Είχα δει έναν αγώνα και με είχε συνεπάρει. Τώρα είμαι επαγγελματίας. Είναι τιμή για όλους εμάς να παίζουμε εδώ. Αλλά θα το δούμε σε επαγγελματικό πρίσμα». Τους παίκτες εκπροσώπισε ο Γιώργος Ζησόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε σε έναν όμορφο σταθμό ταξιδιού από τις 15 Ιουλίου που ξεκινήσαμε προετοιμασία και στη συνέχεια τα προκριματικά. Παίζουμε σε ένα μεγάλο γήπεδο, με μεγάλη ομάδα, αλλά εκτός από τις εντυπώσεις θέλουμε και το αποτέλεσμα. Κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Χρειάζεται να έχουμε τη μέγιστη συγκέντρωση στο ματς, θα δούμε τι μπορούμε να πάρουμε». Για την κούραση: «Είχαμε ένα μακρύ ταξίδι, δύσκολο, αλλά όταν θα μπούμε στο γήπεδο θα τα ξεχάσουμε όλα αυτά. Θα παίξουμε σε ένα ωραίο γήπεδο, με μεγάλη ομάδα. Δεν σκεφτόμαστε την κούραση και το επόμενο ματς. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.