Ιράκ: Κουρδικές δυνάμεις κατέλαβαν πετρελαιοπηγές στα βόρεια
Τον έλεγχο δύο πετρελαιοπηγών πήραν Κούρδοι του Ιράκ, διώχνοντας τους άραβες εργάτες και αντικαθιστώντας τους με κουρδικό προσωπικό, σύμφωνα με το υπουργείο Πετρελαίου στη Βαγδάτη. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι Κούρδοι πεσμεργκά κατέλαβαν νωρίς το πρωί τις εγκαταστάσεις παραγωγής στις πετρελαιοφόρες περιοχές του Μπέι Χάσαν και του Κιρκούκ.
Τον έλεγχο δύο πετρελαιοπηγών πήραν Κούρδοι του Ιράκ, διώχνοντας τους άραβες εργάτες και αντικαθιστώντας τους με κουρδικό προσωπικό, σύμφωνα με το υπουργείο Πετρελαίου στη Βαγδάτη.
Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι Κούρδοι πεσμεργκά κατέλαβαν νωρίς το πρωί τις εγκαταστάσεις παραγωγής στις πετρελαιοφόρες περιοχές του Μπέι Χάσαν και του Κιρκούκ.
«Το υπουργείο Πετρελαίου καταδικάζει κατηγορηματικά την κατάληψη πετρελαιοπηγών στις πετρελαιοφόρες περιοχές Μπέιτ Χάσαν και Κιρκούκ σήμερα το πρωί από ομάδες κούρδων μαχητών» αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Κούρδοι βουλευτές αποσύρθηκαν από την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ, καθώς ο πρωθυπουργός, Νούρι αλ Μαλίκι κατηγόρησε τους Κούρδους για υπόθαλψη εξτρεμιστών.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.