Σε κοινωφελή εργασία μετατράπηκε η ποινή του Μπερλουσκόνι
Η αρχική καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε τετραετή φυλάκιση μετατράπηκε σε κοινωφελή εργασία, με απόφαση δικαστηρίου του Μιλάνου. Ο Μπερλουσκόνι θα προσφέρει για ένα χρόνο κοινωφελή εργασία σε ίδρυμα περίθαλψης ηλικιωμένων. Η εργασία που καλείται να προσφέρει δεν θα υπερβαίνει τις τέσσερις ώρες την εβδομάδα, οι οποίες, όμως, επιβάλλεται να είναι συνεχόμενες.
Η αρχική καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε τετραετή φυλάκιση μετατράπηκε σε κοινωφελή εργασία, με απόφαση δικαστηρίου του Μιλάνου.
«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα προσφέρει για ένα χρόνο κοινωφελή εργασία σε ίδρυμα για την περίθαλψη ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου» όπως αποφάσισε το δικαστήριο.
Παράλληλα, ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός, από την Τρίτη το πρωί μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα, θα μπορεί να μεταβαίνει, μετά από ειδική άδεια, στην ιταλική πρωτεύουσα, για να συναντά τους πολιτικούς του συνεργάτες.
Η κοινωφελής εργασία που καλείται να προσφέρει δεν θα υπερβαίνει τις τέσσερις ώρες την εβδομάδα, οι οποίες όμως επιβάλλεται να είναι συνεχόμενες.
Η γενική εισαγγελία του Μιλάνου τις περασμένες ημέρες είχε διαμηνύσει πως εάν ο Μπερλουσκόνι επιτεθεί εκ νέου φραστικά στους δικαστικούς, η ισχύς της απόφασης που του επιτρέπει να εκτίσει την ποινή του προσφέροντας κοινωφελή εργασία μπορεί να ακυρωθεί.
Το βράδυ της Δευτέρας ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συναντήθηκε στην Ρώμη με τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι δυο πολιτικοί συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να εγκριθεί άμεσα η μεταρρύθμιση της Γερουσίας και ότι μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από το κοινοβούλιο και στον νέο εκλογικό νόμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο (vids)
- Έβρισαν τον Ντίαθ οι συμπαίκτες του για το πέναλτι!
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
- Θεσσαλονίκη: 38χρονος διέρρηξε 14 οχήματα μέσα σε λίγες ώρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)











































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442