Εκτός πρωταθλήματος Ισραήλ ο Σχορτσανίτης μέχρι την απολογία του
Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης εξήγησε, με δηλώσεις του, το λόγο για τον οποίο βγήκε εκτός εαυτού το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στο εκτός έδρας ντέρμπι της Μακάμπι με την Χάποελ Τελ Αβίβι και ανέβηκε στην εξέδρα κυνηγώντας έναν οπαδό. Τελικά η Λιγκα ανακοίνωσε πως η απολογία του θα γίνει μετά τις 25 Απριλίου, όταν και ολοκληρώνεται η σειρά των πλέι οφ της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τη Χαποέλ Τελ Αβίβ για το πρωτάθλημα Ισραήλ.
Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης εξήγησε, με δηλώσεις του, το λόγο για τον οποίο βγήκε εκτός εαυτού το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στο εκτός έδρας ντέρμπι της Μακάμπι με την Χάποελ Τελ Αβίβι και ανέβηκε στην εξέδρα κυνηγώντας έναν οπαδό.
Τελικά η Λιγκα ανακοίνωσε πως η απολογία του θα γίνει μετά τις 25 Απριλίου, όταν και ολοκληρώνεται η σειρά των πλέι οφ της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τη Χαποέλ Τελ Αβίβ για το πρωτάθλημα Ισραήλ.
Έως τότε πάντως, ο Έλληνας διεθνής σέντερ δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της Μακάμπι στο εθνικό πρωτάθλημα, με τη λίγκα να αποφασίζει την επ΄ αόριστον τιμωρία του.
«Θα βιάσω την κόρη και το γιο του», είπε στον Big Sofo ο συγκεκριμένος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μακάμπι, η οποία στηρίζει τον Έλληνα σέντερ, ο οποίος κινδυνεύει με αποκλεισμό 8 αγωνιστικών, πρόστιμο 11.500 δολαρίων και 40 ώρες κοινωνικής εργασίας με βάση την εισήγηση του «εισαγγελέα» της ισραηλινής Ομοσπονδίας μπάσκετ, Ρόνεν Βάινμπεργκ.
«Στην καριέρα μου έχω αγωνιστεί πολλές φορές σε εχθρικές έδρες, αλλά είναι η πρώτη φορά που έχασα την ψυχραιμία μου και ξέσπασα. Έχω αγωνιστεί απέναντι σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που είναι πολύ ένθερμοί, κι έχω ακούσει σχεδόν τα πάντα στο παρελθόν, αλλά ουδέποτε με έβρισαν όπως οι οπαδοί της Χάποελ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σχορτσανίτης.
Και πρόσθεσε: «Έβριζαν εμένα, τη μητέρα μου, τη σύζυγό μου. Όταν έβρισαν και τα παιδιά μου, έχασα τον έλεγχο. Αντιλαμβάνομαι πως ένας επαγγελματίας που εκπροσωπεί τη χώρα του και μία σεβαστή ομάδα σαν τη Μακάμπι δεν πρέπει να αντιδρά έτσι κι αισθάνομαι άσχημα γι’ αυτό και ξέρω πως άφησα ένα άσχημο στίγμα στη μεγάλη νίκη της ομάδας μου στο ντέρμπι. Όμως αγαπώ την οικογένειά μου και δεν αφήνω κανέναν να τους συμπεριφέρεται έτσι όπως έγινε τη Δευτέρα. Πρέπει να υπάρχει ένα όριο στη συμπεριφορά των οπαδών. Πρέπει να είσαι ψυχικά άρρωστος για να λες τέτοια πράγματα κατά της οικογένειας κάποιου».
Ο γενικός διευθυντής της Χάποελ, Ραμί Κοέν από την άλλη ήταν πολύ σκληρός: «Δεν πρέπει να ξαναπαίξει μπάσκετ ως το τέλος της σεζόν. Τίποτα δεν δικαιολογεί επιθέσεις βίας. Πριν από δύο εβδομάδες, ο Σόφο είχε απειλήσει διαιτητή χρησιμοποιώντας τις ίδιες ακριβώς ύβρεις που άκουσε χθες».
Η ανακοίνωση της Μακάμπι: «Δεν χτύπησε κανέναν»
Αναλυτικά: «Η Μακάμπι Τελ Αβίβ απορρίπτει κάθε είδους βία, σωματική ή λεκτική η οποία πολλές φορές είναι πιο ακραία κι επώδυνη, και ξεκαθαρίζει πως αυτά τα πράγματα δεν έχουν θέση στα γήπεδα. Περιμένουμε από τους παίκτες, ακόμα και στις πιο ακραίες καταστάσεις, να βρίσκουν τη δύναμη του μυαλού έτσι ώστε να συγκρατούνται.
Η Μακάμπι θα διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το πειθαρχικό παράπτωμα, θα μάθετε λεπτομέρειες στη συνέχεια όπως και τις αποφάσεις που θα γνωστοποιηθούν αργότερα.
Οπως γνωρίζετε, το περιστατικό συνέβη μετά το τέλος του αγώνα με τη Χάποελ Τελ Αβίβ, όταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης πήγαινε στη φυσούνα που οδηγεί στα αποδυτήρια. Είναι ένας χώρος όπου απαγορεύεται να βρίσκονται οπαδοί και πρέπει να προστατεύονται οι παίκτες. Ένας οπαδός της Χάποελ Τελ Αβίβ από την εξέδρα, κρεμόταν από την άκρη της φυσούνας, έφτυσε τον Σχορτσανίτη, τον έβρισε με χυδαίες εκφράσεις και ρατσιστικά σχόλια, Ανάμεσα στα άλλα του είπε: «Θα βιάσω την κόρη σου και τον γιο σου». Μετά από αυτό, άρχισε να τρέχει.
Αντίθετα με όσα αναφέρονται για τραυματισμούς, οι ισχυρισμοί είναι αστήριχτοι. Ο παίκτης δεν χτύπησε ούτε πλήγωσε κανέναν. Αντίθετα με όσα γράφτηκαν για «ποδοπάτημα παιδιών στη διάρκεια του επεισοδίου», μπορεί κανείς να δει από το βίντεο πως αυτός που τραυμάτισε παιδιά και τον κόσμο στην εξέδρα ήταν ο οπαδός που προκάλεσε το επεισόδιο. Οι άνθρωποι ιδιωτικής ασφαλείας σταμάτησαν τον παίκτη, ο οποίος δεν χτύπησε κανέναν.
Τέλος να σημειωθεί ότι για τις 24 Απριλίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για την επίθεση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Φήμες κάνουν λόγο για οκτώ αγωνιστικές, πρόστιμο 12.000 ευρώ και 40 ώρες κοινωνικής εργασίας.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.