Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ετοιμος για νέο ρεκόρ ο Ρονάλντο στο Champions League

Ετοιμος για νέο ρεκόρ ο Ρονάλντο στο Champions League

Θέμα χρόνου είναι να καταρρίψει ο Κριστιάνο Ρονάλντο ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ στην ιστορία του κυπέλλου πρωταθλητριών. Ενα ρεκόρ που κρατάει πάνω από μισό αιώνα και ο μόνος που κατάφερε να το ισοφαρίσει είναι ο Λιονέλ Μέσι. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται να γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στην Ιστορία του θεσμού κι αυτό ίσως επιτευχθεί αύριο, στη ρεβάνς των προημιτελικών εναντίον της Ντόρτμουντ.

Θέμα χρόνου είναι να καταρρίψει ο Κριστιάνο Ρονάλντο ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ στην ιστορία του κυπέλλου πρωταθλητριών. Ενα ρεκόρ που κρατάει πάνω από μισό αιώνα και ο μόνος που κατάφερε να το ισοφαρίσει είναι ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται να γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στην Ιστορία του θεσμού κι αυτό ίσως επιτευχθεί αύριο, στη ρεβάνς των προημιτελικών εναντίον της Ντόρτμουντ.

Το 1963 ο Βραζιλιάνος, Ζοζέ Αλταφίνι «Ματσόλα» πέτυχε 14 γκολ σε 9 ματς με τη φανέλα της Μίλαν, οδηγώντας τους «ροσονέρι» στον πρώτο από τους επτά τίτλους τους στο κύπελλο πρωταθλητριών. Πέρασαν 49 χρόνια και ο Λιονέλ Μέσι ισοφάρισε το επίτευγμα αυτό, στην πορεία της Μπαρτσελόνα μέχρι τους «4» του Champions League και τον αποκλεισμό από την Τσέλσι.

Τώρα, ο 29χρονος Ρονάλντο με 14 γκολ έχει οδηγήσει τη Ρεάλ «μια ανάσα» από τους ημιτελικούς, μετά τη νίκη 3-0 επί Ντόρτμουντ στο πρώτο ματς, στη Μαδρίτη και ονειρεύεται το 10ο τρόπαιο στην ιστορία της «βασίλισσας».

Στο μεταξύ, μαίνεται η μάχη Μέσι-Ρονάλντο για το «Εβερεστ» των πρώτων σκόρερ. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης των σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ και εν συνεχεία των Ευρωπαϊκών Διοργανώσεων ήταν μια υπόθεση που φυσιολογικά θα μας απασχολούσε αρκετά χρόνια αργότερα.

Ομως, η εμφάνιση αυτών των δύο κολοσσών του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, οδηγεί στην αποκαθήλωση του Ραούλ νωρίτερα απ΄ότι προβλεπόνταν. Ο παίκτης-σύμβολο της Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε το τελευταίο από τα 71 τέρματά του στο Champions League τον Απρίλιο του 2011, όταν ο Μέσι είχε 32 και ο Κριστιάνο Ρονάλντο μόλις 29. Ο πρώην αρχηγός της Ρεάλ χρειάστηκε 16 σεζόν για να φτάσει τα 71 γκολ, ενώ οι Ρονάλντο και Μέσι σκόραραν για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ το 2006, δηλαδή πριν από οκτώ χρόνια.

Αναλυτικά οι πρώτοι σκόρερ στην Ιστορία:

Champions League (από τη φάση των ομίλων)
1. Ραούλ 71 γκολ
2. Λιονέλ Μέσι 67
3. Κριστιάνο Ρονάλντο 64
4. Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ 56
5. Τιερί Ανρί 50
6. Αντρέι Σεβτσένκο 48
7. Φιλίπο Ιντζάγκι 46
8. Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο 42
. Ντιντιέ Ντρογκμπά 42
10. Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς 41

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
1. Ραούλ 77 γκολ
2. Φιλίπο Ιντζάγκι 70
3. Λιονέλ Μέσι 68
4. Αντρέι Σεβτσένκο 67
5. Κριστιάνο Ρονάλντο 65
6. Γκερντ Μίλερ 62
. Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ 62
8. Τιερί Ανρί 59
. Χένρικ Λάρσον 59
10. Εουσέμπιο 56

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο