Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Την Τρίτη επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα

Την Τρίτη επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα

Μετά τη σύγχυση που έχει προκληθεί σχετικά με τον χρόνο επιστροφής των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, φαίνεται ότι η κατάσταση ξεκαθαρίζει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα θα επιστρέψει για τη συνέχιση της αξιολόγησης την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου.

Μετά τη σύγχυση που έχει προκληθεί σχετικά με τον χρόνο επιστροφής των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, φαίνεται ότι η κατάσταση ξεκαθαρίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η τρόικα θα επιστρέψει για τη συνέχιση της αξιολόγησης την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου.

Έτσι, όπως φαίνεται, μετά την συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στην Ελλάδα, προκειμένου να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις.

Άμεσος στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η επίτευξη συμφωνίας για τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ. ευρώ ως το τέλος του μήνα.

Νωρίτερα, πληροφορίες που μετέδωσε το Mega από την Ουάσινγκτον ανέφεραν ότι ο Πολ Τόμσεν θα ηγηθεί του τεχνικού κλιμακίου και θα βρίσκεται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Βάσει των πληροφοριών, ο κ. Τόμσεν θα αναχωρήσει σήμερα, Κυριακή, για τις Βρυξέλλες προκειμένου να παραστεί στο Eurogroup της Δευτέρας και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αθήνα για να συνεχίσει την επιθεώρηση σε τεχνικό επίπεδο. Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον.

Στην Αθήνα θα βρεθεί εντός της εβδομάδας και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Ματίας Μορς, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Π.Καρβούνη.

Η πληροφορία της άφιξης Τόμσεν και Μορς στην Αθήνα επιβεβαιώθηκε την Κυριακή και από εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα, όμως, με τον εκπρόσωπο, το ενδεχόμενο να επιτευχθεί συμφωνία εντός του Δεκεμβρίου δεν φαίνεται στην παρούσα φάση πιθανό.

Νωρίτερα, ωστόσο, ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφεραν ότι οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα τον Ιανουάριο και ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν στην Αθήνα οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

Συγκεκριμένα, ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Όλι Ρεν, ανέφερε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν στην Αθήνα οι τεχνικές συζητήσεις.

«Περιμένουμε επιστροφή πλήρους ομάδας διαπραγμάτευσης στην Αθήνα τον Ιανουάριο» είπε ο εκπρόσωπος, «αφού οι [ελληνικές] αρχές θα έχουν κάνει περαιτέρω πρόοδο, με στόχο τη συμφωνία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο